Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Άρχισε η δίκη για τον εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης – Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ

Άρχισε η δίκη για τον εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης – Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Απόφαση «Βόμβα» του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Φλώρινας – Ομόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης 

Στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης άρχισε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας η δίκη για τον εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης και η απόφαση αναμένεται το βράδυ. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, καθώς είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή, ενώ προηγουμένως υπήρξαν άλλες δύο διακοπές, καθώς η σημαντική αυτή υπόθεση τράβηξε σε μάκρος λόγω της σοβαρότητας και των πολλών μαρτύρων, κυρίως αστυνομικών και πυροσβεστών.

Ο εμπρησμός του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016. Την  περασμένη Παρασκευή και τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, ενώ την τελευταία ημέρα αγορεύει η εισαγγελέας και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μετά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Φλώρινας, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει μετά τις 7 το βράδυ. Το εν λόγω δικαστήριο αποτελείται από 4 ένορκους και 3 τακτικούς δικαστές. Για τον εμπρησμό του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης κάθονται κατηγορούμενοι στο εδώλιο μία 58χρονη δικαστική υπάλληλος και ο 55χρονος αδερφός της. Για λογαριασμό της πρώτης κατέθεσε η δικηγόρος της, καθώς η ίδια ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώα, ενώ το ίδιο υποστήριξε στην απολογία του και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Οι κατηγορούμενοι μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που είχε ασκηθεί μετά το πέρας της προανακριτικής διαδικασίας είναι προφυλακισμένοι, στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών η 58χρονη δικαστική υπάλληλος και στις φυλακές Κορυδαλλού ο 55χρονος αδερφός της.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας