Αρχική > Αρθρογραφία > Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου στο Μητροπολιτικό Εξωκλήσι του Αγίου Βαραδάτου του Κουβουκλιώτη – του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τετάρτη της Διακαινησίμου στο Μητροπολιτικό Εξωκλήσι του Αγίου Βαραδάτου του Κουβουκλιώτη – του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Τετάρτη της Διακανησίμου (1-5-2019), μέσα στα χρώματα και τα αρώματα της Λαμπρής και της άνοιξης, σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο, στην άκρη του μικρού κολπίσκου της λίμνης Αλιάκομονα-Πολυφύτου, κάτω από τη Νεράιδα και απέναντι από τον ΝΟΚ, στο Ιερό Μητροπολιτικό Εξωκλήσι του Αγίου Βαραδάτου του Κουβουκλιώτη του εξ Αντιοχείας.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, τον οποίο περιστοίχισαν οι πατέρες: αρχιμ. Μάξιμος Γεωργόπουλος ιεροκήρυκας, πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β., πρωτοπ. Νικόλαος Τσιπλακάκης (Βαθύλακκος), πρεσβ. Νικόλαος Κανταρτζής (Μεσιανή-Κουβούκλια), πρεσβ. Λάζαρος Βασδέκης (Λεύκαρα).

Στο αναλόγιο έψαλε τους αναστάσιμους ύμνους ο χορός των ψαλτών: Μιλτιάδης Ηλιάδης, Αναστάσιος Κτενίδης, Αχιλλέας Καγιόγλου, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Βασίλειος Ποτουριάδης.

Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν πιστοί από τις γειτονικές ενορίες: Βαθυλάκκου, Μεσιανής-Κουβουκλίων, Ροδίτη, Λευκάρων, Ίμερας-Αύρας, Νεράιδας, Πετρανών, Πλατανορέματος, Καστανιάς, Βελβεντού και Σερβίων. Ο Ναός ήταν κατάμεστος.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ο βουλευτής της Ν.Δ. της Π.Ε. Κοζάνης Γεώργιος Κασαπίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης Φωτεινή Κτενίδου-Καμίτα, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Σερβίων Βαρβάρα Βελισσάρη.

Πριν το ‘’Δι’ ευχών’’ ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος απηύθυνε ευχές αναστάσιμες στο εκκλησίασμα και λόγο εποικοδομητικό ενότητας και ομόνοιας του λαού.

Μαζί με το αντίδωρο από το χέρι του Επισκόπου, οι πιστοί πήραν και από ένα κόκκινο πασχαλινό αυγό και αγιασμό (πρώτη Μαΐου γαρ) για τα σπίτια τους.

Στον υπόγειο χώρο του ι. Ναού, το Μητροπολιτικό Εξωκλήσι πρόσφερε πασχαλινό κέρασμα.

Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει, / και αλλήλους περιπτυξώμεθα, / είπωμεν αδελφοί και τοις μισούσιν ημάς, / συγχωρήσωμεν πάντα τη αναστάσει, / και ούτω βοήσωμεν. / Χριστός ανέστη εκ νεκρών, / θανάτω θάνατον πατήσας, / και τοις εν τοις μνήμασι, / ζωήν χαρισάμενος.

Συγχωρήσωμεν πάντα τη αναστάσει. Έτσι λαμπρυνόμαστε. Πόση ομορφιά! Τα πάθη και οι εγωισμοί, δυστυχώς, μας κρατούν δέσμιους στον ατομοκεντρισμό μας.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος, 3-5-2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team