Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αποστάσεις και σοβαροί προβληματισμοί από Σπυράκη και Φάμελλο για την πρόταση Κασαπίδη σχετικά με το υδρογόνο- Κάλεσαν τον Περιφερειάρχη να βρει πιο άμεσες λύσεις

Αποστάσεις και σοβαροί προβληματισμοί από Σπυράκη και Φάμελλο για την πρόταση Κασαπίδη σχετικά με το υδρογόνο- Κάλεσαν τον Περιφερειάρχη να βρει πιο άμεσες λύσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σοβαρούς προβληματισμούς και ξεκάθαρες αποστάσεις κράτησαν η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, από την πρόταση Κασαπίδη για την τεχνολογία του υδρογόνου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ρώτησε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια τον Σωκράτη Φάμελλο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την πρόταση, με αποτέλεσμα να ανοίξει μια συζήτηση για το κατά πόσο η συγκεκριμένη επιλογή είναι αυτό που χρειάζεται η Δυτική Μακεδονία για την αντιμετώπιση της μετάβασης από τη λιγνιτική παραγωγή.

Σπυράκη και Φάμελλος έδειξαν τον έντονο προβληματισμό τους, με την Ευρωβουλευτή της ΝΔ μάλιστα να καλεί τον Περιφερειάρχη να επιλέξει τακτική «γρήγορης νίκης» και όχι σχεδίων τα οποία δεν μπορούνε να δώσουν άμεσες λύσεις: «Έχει βάθος χρόνου αλλά οι άνθρωποι αύριο θέλουν μια δουλειά. Αυτό ας μην το παραβλέψουμε στην προσπάθεια μετάβασης. Μέχρι να συμβεί αυτό που περιγράψατε, πρέπει η Δυτική Μακεδονία να περάσει σε δίκαιη μετάβαση και όχι σε κατάσταση ΣΟΚ», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Αν. Υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υπογράμμισε πως πρέπει να μιλάμε για ζητήματα που είναι πιο άμεσα: «Η συνάντηση στην Βρυξέλλες θα είναι συνάντηση διαγωνισμού ιδεών. Δεν έχουν ανοίξει άξονες, πρέπει να δούμε από που θα χρηματοδοτηθεί αυτό το project, δεν ξέρω αν σας ταιριάζει, αν σας δώσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Δε θα το έβαζα ως πρώτη επιλογή γιατί έχει μικρό επαγγελματικό αποτύπωμα».

Ο Γιώργος Κασαπίδης, αντιλαμβανόμενος τους προβληματισμούς των δύο έμπειρων, σε ανάλογα ζητήματα πολιτικών, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου προσπαθώντας να εξηγήσει το σχέδιο και την πρωτοβουλία η οποία θα παρουσιαστεί στις 9 Οκτωβρίου, χωρίς όμως και πάλι να δείχνει πως πείθει την κα Σπυράκη και τον κ. Φάμελλο.

Λίγο αργότερα μάλιστα, στήθηκε «πηγαδάκι» Κασαπίδη- Σπυράκη, με την Ευρωβουλευτή να τονίζει πως η περιοχή πρέπει να είναι πολύ προσεκτική στα βήματα που θα επιλέξει για το πέρασμά της στη μεταλιγνιτική εποχή.

Σωκράτης Φάμελλος και Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια των κεντρικών τοποθετήσεων τους έβαλαν υψηλά στην ατζέντα το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, με τον πρώην Υπουργό να καλεί τον Περιφερειάρχη να το εκμεταλλευτεί, ενώ η Ευρωβουλευτής χαρακτήρισε «ιερό δισκοπότηρο» της περιοχής το Ταμείο σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις της για την επόμενη μέρα.

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Νωρίτερα σε δηλώσεις τους, δήλωσαν τα εξής:


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας