Αρχική > Slider > ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΚΡΕΚΑ Ξεκινά διαδικασία παράβασης (infringement) εναντίον της Ελλάδας για Καρδιά και Αμύνταιο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΚΡΕΚΑ Ξεκινά διαδικασία παράβασης (infringement) εναντίον της Ελλάδας για Καρδιά και Αμύνταιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε μια αποκάλυψη με ιδιαίτερη σημασία για τις διεργασίες που κυοφορούνται στις Βρυξέλλες σε σχέση με τη ΔΕΗ προέβη χθες μιλώντας στο Power and Gas Supply Forum του Energypress ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας. Επικαλούμενος πληροφόρηση που έχει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι αρχές της Κομισιόν ξεκινούν διαδικασίες παράβασης (infringement) σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου και της Καρδιάς. Ως γνωστόν οι δύο μονάδες που είναι από τις παλαιότερες και λιγότερο αποδοτικές του ελληνικού συστήματος, λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα με καθεστώς χρονικής παράτασης για 17500 ώρες. Καθώς όμως για το Αμύνταιο οι ώρες συμπληρώθηκαν ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την Καρδιά, η ελληνική κυβέρνηση και η ΔΕΗ επιδίωξαν την αύξηση των ωρών σε 32000, αίτημα που δεν έχει γίνει δεκτό από την ΕΕ.

Παρά ταύτα, τόσο το Αμύνταιο όσο και η Καρδιά συνεχίζουν να λειτουργούν, και μάλιστα με εντελώς αντιοικονομικούς όρους, όπως αποκάλυψε χθες ο ΓΔ του τομέα ενέργειας της Μυτιληναίος Ν. Μπενρουμπή. Σύμφωνα με τον κ. Μπενρουμπή οι δύο μονάδες λειτουργούν στα τεχνικά ελάχιστα με υψηλότερο κόστος εξοβελίζοντας ακόμη και οικονομικότερες μονάδες αερίου της ίδιας της ΔΕΗ όχι μόνο των ιδιωτών.

Το φαινόμενο λοιπόν, δεν έχει περάσει απαρατήρητο στις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με την αποκάλυψη του κ. Σκρέκα ξεκινά να κινείται η διαδικασία παράβασης σε βάρος της Ελλάδας.

Και βέβαια εξαιτίας των βραδυκίνητων, γραφειοκρατικών διαδικασιών των Βρυξελλών αλλά και του γεγονότος ότι η Κομισιόν τελεί σε άτυπη προεκλογική … “αναστολή” εργασιών, το θέμα της Καρδιάς και του Αμύνταιου θα είναι μία ακόμη καυτή πατάτα που θα κληθεί να διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

Πηγή: energypress.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team