Αρχική > Slider > Αποφεύγεται η κατάρρευση της Παθολογικής του Μποδοσάκειου – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γ. Κίρκο

Αποφεύγεται η κατάρρευση της Παθολογικής του Μποδοσάκειου – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γ. Κίρκο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αποφεύγεται -προς το παρόν τουλάχιστον- η νέα κατάρρευση που απειλήθηκε τελευταίες μέρες στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (Δείτε ΕΔΩ το θέμα που ανέδειξε το e-ptolemeos.gr) λόγω της επικείμενης αποχώρησης ενός μόνιμου Παθολόγου της κλινικής σε άλλο νοσοκομείο, εξέλιξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα να απειλεί με παραίτηση και ο διευθυντής της Παθολογικής, Κωνσταντίνος Δολιανίτης.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το σήμερα το μεσημέρι στο Μποδοσάκειο, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος, δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη μιας θέσης Παθολόγου Επιμελητή Β΄ αλλά και την προκήρυξη μιας μόνιμης θέσης Ωτορινολαρυγγολόγου, Επιμελητή Β΄, την οποία μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις η επικουρική (συμβασιούχος) ΩΡΛ του νοσοκομείου που ετοίμαζε μαζί με το σύζυγό της (μόνιμο παθολόγο της Παθολογική) βαλίτσες για το νοσοκομείο Δράμας όπου κατέλαβαν και οι δύο μόνιμες θέσεις.

Το ζευγάρι των γιατρών (ΩΡΛ και Παθολόγος) δεν θα αποδεχθεί τις μόνιμες θέσεις που κατέλαβε στο νοσοκομείο της Δράμας και θα παραμείνει στο Μποδοσάκειο, μετά τη δέσμευση ότι αρχές του 2018 θα προκηρυχθεί η θέση ΩΡΛ Επιμελητή Β΄. Ταυτόχρονα δόθηκε διαβεβαίωση ότι θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα η θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας που δεν αποδέχθηκε ο γιατρός που επιλέχθηκε.

Μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, δήλωσε ότι «θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα η θέση του Παθολόγου, γιατί ο γιατρός που πήρε τη θέση ειδοποίησε τελικά ότι δεν έρχεται. Πήραμε έγκριση, προκηρύχθηκε η θέση, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, φάγαμε δηλαδή ένα ολόκληρο εξάμηνο, και τελικά ο γιατρός ειδοποίησε ότι δεν έρχεται, διότι προτίμησε άλλη θέση στο νοσοκομείο της ιδιαίτερης πατρίδας του στο Βόλο.»  Σημείωσε δε ότι «η προκήρυξη αυτή θα γίνει μέσα στο 2017, μπορεί και μέχρι τέλος του μήνα να έχουμε πάρει την έγκριση, γιατί όλα είναι έτοιμα.»

Ο κ. Κίρκος δήλωσε επίσης ότι «με την έλευση του 2018  ότι θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα και η θέση Επιμελητή Β΄ για την ΩΡΛ κλινική, για να υποβάλλει αίτηση η επικουρική ΩΡΛ που ενδιαφέρεται να μείνει στο νοσοκομείο γιατί κατάγεται από την περιοχή, και έχει τα προσόντα να την καταλάβει.»

Προκήρυξη και για την Ογκολογική

Στη σύσκεψη αυτή δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες και για τη στελέχωση της Ογκολογικής του Μποδοσάκειου, η οποία η φυλλορροεί επίσης από γιατρούς από το περασμένο καλοκαίρι με την αποχώρηση δύο γιατρών σε άλλα νοσοκομεία.  Καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Κίρκος «θα έχουμε σύντομα έγκριση από το υπουργείο για άμεση προκήρυξη μιας θέσης Παθολόγου- Ογοκολόγου για την Ογκολογική του Μποδοσάκειου.»

Για «ενθαρρυντικά μηνύματα για στελέχωση της Παθολογικής» έκανε λόγο ο διευθυντής της κλινικής, Κωνσταντίνος Δολιανίτης, μετά τις δεσμεύσεις του διοικητή της 3ης ΥΠΕ αλλά και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη, για άμεση προκήρυξη των προαναφερόμενων ιατρικών θέσεων. «Αυτή τη φορά δόθηκε δέσμευση για άμεση επαναπροκήρυξη της κενής θέσης Παθολόγου (αυτή που δεν αποδέχθηκε ο Βολιώτης γιατρός)  αλλά και για προκήρυξη της θέσης ΩΡΛ στις αρχές του 2018 «ώστε να μην φύγουν ο ένας μόνιμος Παθολόγος και η ΩΡΛ σύζυγός του. Άρα το ζευγάρι των γιατρών δεν θα αποδεχθεί τις μόνιμες θέσεις στη Δράμα και θα παραμείνει στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη