Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αποφασίστηκε ομόφωνα η λύση του φορέα του «Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης» – Μπαίνει εκκαθαριστής

Αποφασίστηκε ομόφωνα η λύση του φορέα του «Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης» – Μπαίνει εκκαθαριστής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η λύση του φορέα του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης αποφασίστηκε ομόφωνα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του οργάνου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα απόγευμα στην Κοζάνη. Στη συνεδρίαση που έγινε αποφασίστηκε, επίσης, να τοποθετηθεί ειδικός εκκαθαριστής, όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εκθεσιακού, Κοσμάς Καλεντεριάδης.

Να σημειωθεί πως ο εκκαθαριστής θα αναλάβει το δύσκολο έργο καταγραφής των υποχρεώσεων του Εκθεσιακού, που είναι αρκετές  χιλιάδες ευρώ. Η εκκαθάριση, όμως είναι εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία.  Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η νέα διοίκηση ανέλαβε με χρέη 430.000 ευρώ, ωστόσο σήμερα μετά από πληρωμές που έγιναν από καταχέσεις, το ποσό οφειλών είναι κατά πολύ μικρότερο (περίπου κατά 50%).

Η λύση του Εκθεσιακού Κέντρου και η σύσταση ενός νέου φορέα αποδείχθηκε ως η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει τα χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα του φορέα, που έχει αρκετά χρέη, θέμα ωστόσο που δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση.

Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» για λύση του φορέα του Εκθεσιακού Κέντρου, από το Επιμελητήριο Κοζάνης, όπως και την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και τον δήμο Κοζάνης. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης Ν. Σαρρή, η λύση του φορέα μπορεί να γίνει σε μια 20ετία από τη σύστασή του (βάση καταστατικού), δηλαδή από τις 4-4-2020 και έπειτα.
Το επόμενο βήμα είναι η σύσταση ενός νέου φορέα που θα ξεκινήσει με μεγάλους στόχους, συμβάλλοντας στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη