Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Απόφαση για ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς στην Πτολεμαΐδα, έλαβε το Δ.Σ. Εορδαίας- Πλακεντάς: «Πολιτική η απόφαση. Το μέρος που θα τη φιλοξενήσει θα αποφασιστεί μετά από διάλογο»

Απόφαση για ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς στην Πτολεμαΐδα, έλαβε το Δ.Σ. Εορδαίας- Πλακεντάς: «Πολιτική η απόφαση. Το μέρος που θα τη φιλοξενήσει θα αποφασιστεί μετά από διάλογο»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πέμπτης, έλαβε κατά πλειοψηφία,  κατ’ αρχήν απόφαση για την ίδρυση λαϊκής στην Κάτω Πτολεμαΐδα, μια χρονοβόρα, ωστόσο διαδικασία και απόφαση που μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο να γίνει στην πράξη.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ορφανίδης, ενώ όπως τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, η απόφαση για την ίδρυση μιας συμπληρωματικής λαϊκής αγοράς, είναι μια πολιτική απόφαση και έρχεται στο ΔΣ για το λόγο αυτό.

«Η απόφαση, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες πόλεις που έχουν ξεφύγει και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από μια λαϊκή αγορά, όπως εδώ, ενώ το ίδιο συμβαίνει στην Κοζάνη αλλά και σε άλλες πόλεις. Υπάρχει ένα σχέδιο. Σήμερα είναι πολιτική απόφαση, ενώ ήταν και προεκλογική δέσμευση για νέα αγορά. Μέχρι να υπάρξουν οι αδειοδοτήσεις θα γίνει και ο διάλογος που πρέπει να γίνει. Η επιλογή του χώρου, πρόθεσή μας είναι να γίνει από τους πολίτες. Εμείς θα προτείνουμε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην Κάτω Πτολεμαΐδα, μπορεί και τέσσερις και θα ζητήσουμε να υπάρξει τοποθέτηση των πολιτών. Αμέσως μετά θα συνέλθουν τα όργανα και θα προτείνουν το χώρο για τον οποίο θα αποφασίσουμε. Το ό,τι πρέπει να υπάρξει και δεύτερη λαϊκή, είναι μια πολιτική θέση», τόνισε ο δήμαρχος.

Αν οι παραγωγοί θέλουν να τη στηρίξουν τη νέα λαϊκή, σημείωσε ο κ. Πλακεντάς, με βάση τις αδειοδοτήσεις που μπορούν να υπάρξουν, μπορούν ελεύθερα να το κάνουν. Σημείωσε πως υπάρχει και δημοτικός χώρος που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει, αλλά το μέρος και ο χώρος που θα αποφασιστεί, τελικά, θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...