Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Από την Φλώρινα η «Γυναίκα της Χρονιάς» στην Αυστραλία

Από την Φλώρινα η «Γυναίκα της Χρονιάς» στην Αυστραλία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Γυναίκα της χρονιάς για το 2019» ανακηρύχθηκε η ομογενής Αλεξάνδρα Βακιτσίδου προς αναγνώριση των υπηρεσιών που η ίδια προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει στην ευρύτερη νοτιοαυστραλιανή κοινότητα.

Η απονομή έγινε στην κεντρική αίθουσα της βιβλιοθήκης του Enfield στην περιοχή του Port Adelade, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

«Δεν το περίμενα και με χαροποιεί ιδιαίτερα να με τιμά με αυτό το τρόπο η δεύτερη πατρίδα μου», δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η 67χρονη «μητέρα» της παροικίας της Αδελαΐδας, η οποία συμπληρώνει μισό αιώνα στην ξενιτιά.

Για την κ. Βακιτσίδου η οποία έλκει την καταγωγή της από ένα μικρό χωριό της Φλώρινας, το να βοηθάει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς μέσα στην παροικία αλλά και την κοινωνία γενικότερα είναι ούτως ή άλλως δεύτερη φύση.

Η κ. Βακιτσίδου ήταν επίσης η πρώτη Ελληνίδα δημοτική σύμβουλος της Νότιας Αυστραλίας το 1992, ενώ το 1996 το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία την τίμησε για την προσφορά της στην διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.

πηγή:  topontiki.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team