Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τη συμμετοχή της συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Πτολεμαϊδος στην έκθεση του Παρισιού το 1982– Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 20/07/2016

Από τη συμμετοχή της συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Πτολεμαϊδος στην έκθεση του Παρισιού το 1982– Από την στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 20/07/2016

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η έκθεση των ειδών, Ζαχαροπλαστικής και Σοκολάτας, τελείται από την αντίστοιχη Γαλλική Συνομοσπονδία ανά τετραετία στο Παρίσι και όταν μια τέτοια τιμητική “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ” έχει αποστολέα το “αφαν – κατε” της παγκόσμιας καλλιτεχνική αναγνώρισης, τότε αποτελεί .. πρόκληση και την πρόκληση αυτή, δεν ήταν δυνατό να την προκαλέσουν οι καλοί μας συμπολίτες ζαχαροπλάστες.
Με τα δεδομένα αυτά, αναχώρησε για το Παρίσι, το εξαμελές ΤΙΜ της συντεχνίας Πτολεμαϊδος.
Οι καλοί μας φίλοι, αφού, πλούτισαν τις γνώσεις τους πάνω στο επαγγελματικό τους αντικείμενο και τίμησαν τους οργανωτές για την υπέρλαμπρη δεξίωση και το υπέροχο γεύμα στο εστιατόριο της 2ης πλατφόρμας (ύψους 200 μέτρα) του Ιστορικού Πύργου ΑΪΦΕΛ, που σήμαινε και το τέλος του όλου προγράμματος, η συντεχνία των συμπολιτών επισκέφτηκε διάφορα αξιόλογα σημεία του Παρισιού.
Στη φώτο μας, οι εκπρόσωποι μας, στη μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού με έκταση 20 στρεμμάτων σε σχήμα οκταγώνου, ΚΟΝΚΟΡΝΤ = place de la Concorde, με φόντο το χάλκινο ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ με την ονομασία “La fontaine des mers” , 1830.
Στην πλατεία αυτή ανεγέρθηκε αρχικά το μεγάλο άγαλμα προς τιμή του Βασιλιά Λουδοβίκου του 15ου , το 1763 και πολλά άλλα αγάλματα και καλλιτεχνικά σχήματα , με συνεχείς προσθέτω-αφαιρέσεις και αλλαγές , τόσο των σχημάτων γενικότερα, όσο και των ονομάτων της πλατείας.
Στην πλατεία, ΚΟΝΚΟΡΝΤ και με φόντο, το χάλκινο σιντριβάνι, που τους εντυπωσίασε ιδιαίτερα, αποτύπωσαν την παρουσία τους στο ΠΑΡΙΣΙ οι συμπολίτες μας της συντεχνίας Ζαχαροπλαστών:
Στην αντιπροσωπεία της Πτολεμαΐδα; Συμμετείχαν: Ο Παπαδόπουλος Νίκος- ως αρχηγός της αποστολής, ο Κολέτσας Δημήτρης, η Κολέτσα Ελένη-Γρηγοριάδου, ο Γρηγοριάδης Κώστας και ποδοσφαιρικά, Μαρόπουλος, ο Σαλονικίδης Αλέκος και ο Κεραμάρης Χρήστος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team