Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Από τα εγκαίνια σύνδεσης των μονάδων ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ/ΔΕΗ, στο δίκτυο τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, στις 15 Οκτωβρίου 2004 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 06/06/2018

Από τα εγκαίνια σύνδεσης των μονάδων ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ/ΔΕΗ, στο δίκτυο τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, στις 15 Οκτωβρίου 2004 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 06/06/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 Έτσι, το Κοινωνικό τρίδυμο της περιοχής μας, Δήμος-Εκκλησία και Πολιτεία, γιόρτασαν από κοινού τη διπλή γιορτή της πόλης,- τα ελευθέρια της από τον Τούρκικο ζυγό και την επάρκεια της θερμογόνου ύλης  για  τον επερχόμενο χειμώνα 2004-2005.

Στη φώτο μας από αριστερά: Ο Δήμαρχος της αναφερόμενης περιόδου, Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, Θεόκλητος και ο Υπουργός Βορείου Ελλάδος, Νικόλαος Τσιαρτσώνης, σε μια σωστή συμβολική διάταξη, “έκαστος  στο… ρόλο του”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, φίλες και φίλοι και όχι μόνο, πως,  η επιλογή της 3ης μονάδος του ΑΗΣ/ΔΕΗ δεν ήταν η ενδεδειγμένη, τόσο από τεχνολογικής πλευράς, όσο και παλαιότητας, κάτι που φάνηκε αρκετά νωρίς  με τις συχνές διακοπές, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού της .

Οι δύο μικρές μονάδες της ΛΙΠΤΟΛ εθεωρούντο ασήμαντες και κάλυπταν τις ανάγκες της ΛΙΠΤΟΛ, τόσο για τον τομέα των ορυχείων, όσο και των εργοστασίων, λιγνιτωπλύνθων (μπρικέτες) και ημικώκ και γενικότερα τις ανάγκες λειτουργίας της ΛΙΠΤΟΛ..

Αυτές οι μονάδες έδωσαν τη σωτήρια λύση για την αναφερόμενη εποχή που συμπλήρωναν την προσπάθεια της Διοίκησης της  ΔΕΤΗΠ (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδος), τόσο με την εγκατάσταση της μονάδος θερμότητας με πετρέλαιο, όσο και τους λέβητες αποθήκευσης θερμότητας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team