Αρχική > Ενέργεια > Από 45 έως 60 εκ. ευρώ το άνοιγμα των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ – Ακροάσεις για κυρώσεις εξετάζει η ΡΑΕ

Από 45 έως 60 εκ. ευρώ το άνοιγμα των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ – Ακροάσεις για κυρώσεις εξετάζει η ΡΑΕ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στα 45 έως 60 εκ. ευρώ και όχι στα 20 εκ. ευρώ όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί, υπολογίζεται ότι φτάνει το άνοιγμα των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ, εξαιτίας της μη απόδοσης χρημάτων που καταβλήθηκαν από καταναλωτές για εξόφληση λογαριασμών ρεύματος.

Αυτό προκύπτει τόσο από συνδικαλιστικές πηγές όσο και από πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι εξαιρετικά σοβαρό ενώ εξετάζεται να ξεκινήσουν άμεσα ακροάσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να επιβληθούν – εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις – αυστηρές κυρώσεις.

Το αυξημένο ποσό της παρακράτησης, εξηγεί και το γεγονός ότι στο συνήγορο του καταναλωτή έφτασαν αναφορές καταναλωτών, οι οποίες υποβλήθηκαν χρονικά το Μάρτιο, δηλαδή περίπου 1,5 μήνα προτού δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα.

Ως γνωστόν, η ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα παρενέβη δύο φορές και ζήτησε από τους πελάτες της να αποφύγουν τη χρήση της ταχυπληρωμής, προτρέποντάς τους να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους μέσω ePOS. Παράλληλα όμως η ΔΕΗ διευκρίνισε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν οι οδηγίες της ΡΑΕ και να διευθετηθούν πιθανά προβλήματα με την έκπτωση συνέπειας των καταναλωτών, χωρίς να προσέλθουν οι πελάτες (που έχασαν την έκπτωση) στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team