Αρχική > Ελλάδα > Απίστευτο το νούμερο αιτήσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Απίστευτο το νούμερο αιτήσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο κορωνοϊός έχει «παγώσει» εδώ και μήνες τις διαδικασίες των εξετάσεων σε αυτοκίνητα και δίκυκλα – Τι εξετάζει το Υπουργείο.

Πολλές χιλιάδες αιτήσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης εκκρεμούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών εξαιτίας του δεύτερου lockdown που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr ήδη πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτων περιμένουν με αγωνία να επιτραπούν και πάλι οι εξετάσεις για να συμμετάσχουν στις γραπτές αλλά και πρακτικές δοκιμασίες και να αποκτήσουν την δική τους άδεια οδήγησης.

Επίσης πάνω από 55.000 υποψήφιοι οδηγοί αναμένουν επίσης στο «πράσινο φως» από την ειδική επιτροπή υγείας ώστε να επανεκκινηθούν οι εξετάσεις οδήγησης για την απόκτηση άδειας οδήγησης δικύκλων.

Ειδικά για τα δίκυκλα τόσο τα στελέχη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών στις Περιφέρειες έχουν αιτηθεί στην ειδική επιτροπή υγεία να επιτρέψει να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις καθώς διεξάγονται σε ανοικτό χώρο όπου η μετάδοση του ιού δεν είναι και τόσο εύκολη.

Από την άλλη μεριά με αυτό τον τρόπο θα αποσυμφοριστεί και το σύστημα σε περίπτωση που επιτραπεί και η διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι αν δεν επιτραπεί η σταδιακή επαναλειτουργία των εξετάσεων αρχικά σε δίκυκλα και μετέπειτα στα αυτοκίνητα ο χρόνος αναμονής για την συμμετοχή σε εξετάσεις μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους έξι μήνες εξαιτίας του μικρού αριθμού των εξεταζόμενων.

Επίσης αν δεν πραγματοποιηθούν σύντομα οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης τότε στελέχη από την αγορά εκτιμούν πως θα ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των 120.000 υποψήφιων οδηγών που είχε σημειωθεί στο παρελθόν με τις απεργίες των εξεταστών αλλά και των Σχολών Οδηγών

Πηγή: newsauto.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα»: Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ελεύθερη αφέθηκε η 49χρονη που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων τάσσονταν κατά ...