Αρχική > Αρθρογραφία > Απάντηση του Δ. Εμμανουήλ στον Γ. Τρυφωνόπουλο σχετικά με το άρθρο «Αν ο Θεός υπάρχει, γιατί επιτρέπει το κακό;»

Απάντηση του Δ. Εμμανουήλ στον Γ. Τρυφωνόπουλο σχετικά με το άρθρο «Αν ο Θεός υπάρχει, γιατί επιτρέπει το κακό;»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το άρθρο του Γ. Τρυφωνόπουλου με τίτλο «Αν ο Θεός υπάρχει, γιατί επιτρέπει το κακό;», σχολιάζει ο Δημήτριος Εμμανουήλ, καθώς αναφέρει τα παρακάτω:

 

«Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ;
Ο κ. Γ. Τρυφωνόπουλος έγραψε: «Ο Χριστός είναι ο Ίδιος, Αυτός που αγαπά, ως Άσαρκος στην Παλαιά Διαθήκη, ως Ένσαρκος στην Καινή, αυτός που συγχωρεί μια πόρνη, είναι ικανός να κατέστρεψε δυο πόλεις τα Σόδομα και τα Γόμορα, σαφώς κι όχι, την ίδια αγάπη δείχνει, απλώς ο άνθρωπος το ενδιαφέρον Του, το μεταφράζει σαν οργή, τις δικές του επιλογές τις χρεώνει σ” Αυτό, έψαχνε πέντε ανθρώπους να μην καταστραφούν οι πόλεις, δηλαδή πέντε δικούς Του, ν” αγαπούν και να σέβονται τον κόσμο, μα η διαφθορά, η αμαρτία είχε ριζώσει καλά τ” αποτέλεσμα αυτοκαταστροφή του ανθρώπου.»
Δηλαδή τα Σόδομα και τα Γόμορα ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ; Από την μία μεριά -οι σύγχρονοι θεολόγοι του καιρού μας- λένε: «Είναι δυνατόν ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να είπε: «τον Πάπα να καταράσθε»; Το Ευαγγέλιο δεν λέει: «εύχεσθε και μη καταράσθε»; Πώς είναι δυνατόν ο άγιος να είπε τα λόγια αυτά;….». [Στο σημείο αυτό καλόν είναι να γνωρίζεται ότι πολλοί μέσα και έξω από την Μητρόπολή μας κατηγόρησαν τον επίσκοπο Αυγουστίνο Καντιώτη ότι τα λόγια αυτά που βρίσκονται γραμμένα στο βιβλίο του (για τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ (ενν. του π. Αυγουστίνου) και όχι του Αγίου! Δηλαδή, πλαστογράφος ο π. Αυγουστίνος!!! Κρίμα.]……..
Αλλά και με το άρθρο αυτό βλέπουμε τον ίδιο «σκοπό»! Ο αδελφός Γεώργιος πλήν σαφώς μας είπε πως «σαφώς κι όχι», δηλαδή, ο Θεός είναι μόνο αγάπη και ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ κατέστρεψε δυο πόλεις τα Σόδομα και τα Γόμορα, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ «είναι ικανός να κατέστρεψε δυο πόλεις»….ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ!!! Εν τέλει το «πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον …» ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΓΕΙ;…

Μετά τιμής
Δημήτριος Β. Εμμανουήλ

Υ.Γ
Αδελφοί, σχολιάζοντας τον τίτλο του άρθρου αυτού αναρωτιέμαι τί θα πει:
«Αν ο Θεός υπάρχει…» ! «Αν ο Θεός υπάρχει, γιατί επιτρέπει το κακό;»…..»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team