Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Άνοιξε ο χορός των καταλήψεων για τα σχολεία του Ν. Κοζάνης – Υπό κατάληψη το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Σερβίων

Άνοιξε ο χορός των καταλήψεων για τα σχολεία του Ν. Κοζάνης – Υπό κατάληψη το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Σερβίων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σε κατάληψη βρίσκεται από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, κατάληψη που πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με τις προθέσεις των μαθητών, η κατάληψη θα λήξει σήμερα και από Δευτέρα θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Τα αιτήματα των μαθητών, όπως τοιχοκολλήθηκαν στα κάγκελα του σχολείου, είναι γενικής φύσεως και σχετίζονται με την ποιότητα της εκπαίδευσης, το ρόλο της παιδείας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και την επιστροφή των αρχαίων στα σχολεία!
Εκτός του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, σε κατάληψη βρισκόταν μέχρι και σήμερα (σύμφωνα με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης), ήταν και το ΓΤΕΛ Σερβίων και το ΕΠΑΛ Σερβίων.

Διαβάστε τα αιτήματα του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας:

  • Υποβάθμιση του ρόλου της παιδείας και παρότρυνση της στείρας αποστήθισης και ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του σημερινού σχολείου, κόβει τα φτερά των νέων αντί να επικεντρώνεται στις ανάγκες και τα πιστεύω του μαθητή.
  • Απαρχαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που εδώ και δεκαετίες αρνείται να συμβιβαστεί με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών.
  • Να εκπαιδεύονται τα παιδιά όχι με το σύστημα της «επανάληψης» γνώσεων, συχνά περιττών και της παπαγαλίας , αλλά με βάση την ουσιαστική γνώση και το ακόνισμα της κριτικής σκέψης.
  • Να πάψει το Λύκειο να είναι απλώς «εφαλτήριο» για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και «προμηθευτής» της παραστικής φροντιστηριακής προπαιδείας και να γίνει πομπός χρήσιμου για τη ζωή γνώσεων και πρακτικών.
  • Να επανέλθει ολόκληρο πρόγραμμα σπουδών – από την πρώτη Δημοτικού έως την Τρίτη Λυκείου- στο πνεύμα της ελληνικής σκέψης, των ελληνικών αρχών και αξιών, στον ελληνικό Πολιτισμό! Είναι αδιανόητο και προσβλητικό να γνωρίζουν ξένοι κεντροευρωπαϊκοί λαοί, περισσότερα για την ουσία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας από μας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη