Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Άνοιξε με click away η αγορά σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη – Τα μηνύματα του κόσμου και των εμπόρων

Άνοιξε με click away η αγορά σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη – Τα μηνύματα του κόσμου και των εμπόρων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με τον κόσμο να ανυπομονεί να επιστρέψει σε μια κανονικότητα και σε ό,τι αφορά τις αγορές του, αλλά και συνυπολογίζοντας ότι βαδίζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, οι τοπικές αγορές στο Νομό Κοζάνης άνοιξαν χθες Δευτέρα, αποκλειστικά με το μέθοδο του click away.

Ο εμπορικός κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει τα καταστήματά του κανονικά, όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα διαφαίνεται η τάση του κόσμου να θέλει να βγει να αγοράσει, όπως τονίζει στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μιχάλης Δεληκώστας.

Στα καταστήματα της Πτολεμαΐδας τη Δευτέρα υπήρχε μια σχετική κίνηση, ωστόσο όπως σημειώνει ο πρόεδρος «το click away μας εμποδίζει, αλλά προσπαθούμε να αντέξουμε».
Παρατηρείται, δε, το φαινόμενο αρκετοί να αγοράζουν πράγματα και να επιστρέφουν να τα αλλάξουν, ιδίως σε ένδυση και υπόδηση, ενώ τόσο στην Κοζάνη όσο και στην Πτολεμαΐδα παρατηρήθηκε το φαινόμενο από πολίτες που δοκίμαζαν αυτά που αγόραζαν στο πεζοδρόμιο.

Επίσης, ο κ. Δεληκώστας θύμησε πως ξεκίνησε το μέτρο του υποχρεωτικού self test και στο εμπόριο, με τους υπαλλήλους να ανταποκρίνονται, όπως τόνισε.

Την απογοήτευσή του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης με τη μέθοδο του click away και όχι κανονικά όπως στην υπόλοιπη χώρα, εξέφρασε μιλώντας στο Top Channel ήδη από την Παρασκευή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας.

«Το click away είναι σαν να είμαστε κλειστά. Πως θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο; Ακόμη και έναν άνθρωπο ζητούμε μέσα στα καταστήματα. Έρχεται Πάσχα, τι θα κάνουμε; Πως θα δουλέψουμε έτσι; Τα απλά πράγματα τα κάνουμε δύσκολα. Αντί κάποιος να είναι στην ουρά της τράπεζας, θα μπει και στο μαγαζί μας, να κάνει τα απαραίτητα ψώνια. Τόσο τραγικό και δύσκολο είναι αυτό που ζητάμε;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγατσίκας.

Ο κόσμος, από την πλευρά του, δυσανασχετεί, μεν για το click away, αναγκάζεται όμως, λόγω και του Πάσχα, να κάνει τις αγορές του έσω και έτσι.

Το προτεινόμενο ωράριο στα καταστήματα της Κοζάνης

Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή το βράδυ ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης ανακοίνωσε ως προς το ωράριο και τα self test τα εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, Από τις 19-04-2021 η αγορά μας θα λειτουργήσει αποκλειστικά με την μέθοδο του Click away. To προτεινόμενο ωράριο επισυνάπτεται πιο κάτω.

Όσον αφορά στα self tests, αυτό που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ότι για τους εργαζόμενους είναι υποχρεωτικό και μπορούν να το προμηθευτούν από τα φαρμακεία δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους. Αυτό μπορεί να γίνει καθ” όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (ως πρώτη μεταβατική περίοδος) και να δηλώσει το αποτέλεσμα μέχρι και την επόμενη Κυριακή. Αυτό γίνεται ώστε να μην υπάρξει μεγάλη προσέλευση και συνωστισμός την Δευτέρα 19-04-2021.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ δεν διευκρινίζεται τι θα ισχύσει για τους εργοδότες αλλά και για τους Α’ βαθμού συγγένεια (σύζυγος ή τέκνα) που μπορεί να εργάζονται χωρίς όμως να εμφανίζονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Αυτές οι διευκρινίσεις θα βγουν εντός της εβδομάδας οπότε και θα σας ενημερώσουμε. Παρόλα αυτά αν κάποιος θέλει να αισθάνεται πιο σίγουρος και ασφαλής το self test πωλείται στα φαρμακεία και μπορεί να το προμηθευτεί ο καθένας στην τιμή 6-6,50 Ευρώ.

Ευχόμαστε σε όλους υπομονή, καλή αρχή και καλή δύναμη!»

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τιμήθηκε η μνήμη των 3 τριών Σοβιετικών στρατιωτών που έπεσαν στο Μεσόβουνο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σήμερα 20/06/2021 ημέρα έναρξης της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας στην Σοβιετική ΄Ενωση ,για τον λόγο αυτό η Ρωσική ...