Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: «Ο πολίτης στις ευρωεκλογές θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να φύγει»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Υπ. Ευρωβουλευτής ΝΔ: «Ο πολίτης στις ευρωεκλογές θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ήρθε η ώρα να φύγει»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στην απόφασή της να κατέβει ως υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παρουσία της στην ελληνική Βουλή, το στοίχημα των ευρωεκλογών, τη ΔΕΗ και τη δυσμενή της κατάσταση, αλλά και το πλάνο δράσης της αν εκλεγεί στην ευρωβουλή, μίλησε σε συνέντευξή της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Γιατί αποφασίζετε μετά από την πορεία σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο να είστε υποψήφια Ευρωβουλευτής;

Στη ζωή μου έχω μάθει να μην φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δύσκολες μάχες. Δύσκολες, αλλά αποφασιστικές. Και οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικές τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και για της Ελλάδας. Έχοντας κάνει έναν κύκλο στη Βουλή, ζήτησα από τον Πρόεδρο του κόμματος να δώσω τη μάχη για τη χώρα και τις ιδέες μας σε ένα νέο πεδίο. Νέο, αλλά όχι άγνωστο πεδίο καθώς πριν μπω στα κοινά, εργάστηκα ως εμπειρογνώμονας και εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο.

Η Ελλάδα χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές που θα σκεπάσουν τις κορώνες του λαϊκισμού. Που δεν θα φοβηθούν να πουν πως χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, πως η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας.

Δυνατές φωνές που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν και θα αγωνιστούν για τα εθνικά μας θέματα. Φωνές που θα μιλήσουν για την ύψιστη προτεραιότητα όλων μας, δηλαδή για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Mπαίνω, λοιπόν, στη  μάχη των Ευρωεκλογών για όλους αυτούς τους λόγους. Για να είμαι μια δυνατή και καθαρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, για μια Ελλάδα με ασφάλεια στην Ευρώπη.

 

Ποια είναι η σημασία των Ευρωεκλογών; Τι νομίζετε ότι πρέπει να έχουν κατά νου οι Έλληνες πολίτες μπροστά στην Ευρωκάλπη;

Oι επικείμενες Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών ετών και μια καθοριστική στιγμή για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε, από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο πολίτης που μετά από τέσσερα χρόνια θα σταθεί μπροστά στην κάλπη, θα σταθμίσει όλα όσα βίωσε από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, εξαιτίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Και αυτά είναι μόνο ψέματα και λαϊκισμός, νέα μνημόνια και φόροι, ευτελισμός της δημόσιας ζωής, διχασμός και μια εθνική ήττα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».  Με τη ψήφο του στις Ευρωεκλογές θα στείλει ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση  ότι ήρθε η ώρα να φύγει.

Οι Ευρωεκλογές είναι ένα πολιτικό δημοψήφισμα στο οποίο όλοι οι πολίτες θα κληθούν να πουν ένα μεγάλο «όχι» ή ένα μεγάλο «ναι». Να πουν «όχι» στον λαϊκισμό και τον διχασμό αλλά «ναι» στην αλήθεια και την ενότητα, «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά «ναι» στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, «όχι» στους φόρους αλλά «ναι» στην ανάπτυξη. Δηλαδή με απλά λόγια, «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ και «ναι» στη ΝΔ, «ναι» στην Ευρώπη.

 

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι «χαλαρή ψήφος». Τι θα λέγατε στους πολίτες για να αντικρούσετε αυτή την άποψη;

Στις επικείμενες Eυρωεκλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στο λαϊκισμός. Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να  ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει.

Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο  διαφορά. Αυτή η μια ψήφος, υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Και με γέμιζε πάντα με αίσθημα ευθύνης. Έτσι και τώρα, η κάθε μια δική σας ψήφος θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε  ότι η Ελλάδα θα έχει τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

 

Πρόσφατα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ζημιές πάρα πολύ μεγάλες. Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης κατά την άποψή σας;

Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και κατ’ επανάληψη για τα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος της ΔΕΗ. Για τη δραματική αυτή εξέλιξη του ύψους των ζημιών της ΔΕΗ, οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τις επιλογές των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης Τσίπρα που με τις επιλογές τους οδήγησαν στο γκρεμό τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, όταν το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατ. ευρώ. Σύντομα η δραματική αυτή πορεία της ΔΕΗ τελειώνει. Η ανάκαμψη της ΔΕΗ είναι απολύτως εφικτή. Στη Νέα Δημοκρατία θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί η κατάρρευση του βασικού πυλώνα του ελληνικού ενεργειακού συστήματος και δεν πρόκειται να αφήσουμε τη Δ.Ε.Η. να χρεοκοπήσει. Διαθέτουμε σχέδιο ρεαλιστικό, με βασικό άξονα την άμβλυνση του προβλήματος ρευστότητας που θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την διάσωση της εταιρείας και την αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών. Ο στόχος μας είναι όχι μόνο να διασώσουμε τη ΔΕΗ, αλλά να της δώσουμε ώθηση να ξεκλειδώσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας τις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της.

 

Ποιο είναι το πλάνο της δράσης σας όταν θα εκλεγείτε στην Ευρωβουλή;

Στην Ευρώπη πάω για να δουλέψω. Αυτό ξέρω να κάνω, αυτό κάνω από όποια θέση και αν βρίσκομαι. Σας είπα και νωρίτερα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι κάτι νέο για μένα, καθώς πριν μπω στην πολιτική εργάστηκα και ως εμπειρογνώμονας και ως εξωτερικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως Ευρωβουλευτής της Ελλάδας, θα αγωνιστώ ώστε η Ελλάδα να μην χάνει ευκαιρίες. Ειδικά σε τομείς που γνωρίζω καλά, ως αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, αυτούς της Ψηφιακής Πολιτικής, της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης.

Θα αγωνιστώ για μια ισχυρή Ελληνική φωνή μέσα στην Ευρώπη και το πέρασμα της χώρας μας στη νέα Ψηφιακή Εποχή, με αιχμή του δόρατος τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής περιφέρειας. Ειδικά για την περιφέρεια Κοζάνης, θα αγωνιστώ για τη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία και κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας παρέχει το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Να κερδίσουμε το στοίχημα της Ανάπτυξης μέσα από τον δρόμο της Ψηφιακής Καινοτομίας, με όραμα μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή. Μια Ευρώπη αντάξια των λαών της και των προσδοκιών τους, που όλοι οι πολίτες της θα επωφελούνται από την ευημερία και τον πλούτο που παράγεται. Ευελπιστώ, ότι στην Ευρωβουλή θα μου δοθεί η δυνατότητα να είμαι μια φωνή που θα εκφράζεται Δυνατά για την Ελλάδα και Μαχητικά για τους Έλληνες.

 

* Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team