Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Ανίκανοι κατά Αδύναμων! – Γράφει ο Πολυχρόνης Ρουσσάκης

Ανίκανοι κατά Αδύναμων! – Γράφει ο Πολυχρόνης Ρουσσάκης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  -Παρακολουθώντας τα δημόσια και κοινά, μιά σκέψη γεννήθηκε αιφνιδίως στο νού μου! Με την γέννεση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, εμφανίζεται η οργάνωση *17 Νοέμβρη* (1975), με ακραία δράση πλεόν των 2 δεκαετιών! Μετά τον θάνατό του *Ανδρέα*, συλλαμβάνονται (2002) κάποια μέλη της, νεαρής κατά το πλείστον ηλικίας, πλην ενός θαρρώ (Γιωτόπουλος)! Και φυσικά, για να μην παρερμηνευθεί η διατύπωση μου, απο κομματικούς εγκάθετους σε όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, η αναφορά στοχεύχει και γίνεται για να επισημανθεί η **χρονική σγκυρία** και καθόλου δεν έχει σχέση με την ομολογία κάποιου πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑίου και μέχρι πρότινος υπουργού στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα, που ακούσθηκε να είπε, *μιλάτε και εσείς, που επι 25 χρόνια ο Ανδρέας ήτανε αρχηγός της 17 Νοέμβρη*!!

-Και ποιόν δεν εξέπληξε, άραγε; Όμως, αυτός ομολόγησε, σαν πρώην για χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αυτός ας δώσει και εξηγήσεις για την ακρίβεια των λεγομένων του, άσχετα αν μετέπειτα μετασκεύασε τα λεγόμενα του! Η λάσπη, αφήνει πάντα την σφραγίδα της!

-Με την έλευση στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει την εμφάνισή του ο *Ρουβίκωνας*, μια άλλη αναρχική ακροαριστερή ομάδα (όχι συμμορία -έλεος), μέλος της οποίας, όπως γράφτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν (είναι ακόμη; ποιος ξέρει;) και ο γιος ενός υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη ενέργεια του Ρουβίκωνα που έλαβε ευρεία προβολή ήταν η κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από 40 μέλη στις 8 Μαρτίου 2015. Τα μέλη της ομάδας ανήρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν σχετικά με την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, όπου το καθεστώς κράτησης είναι ιδιαίτερα αυστηρό- στα πρότυπα άλλων χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Από τέτοιου τύπου κλειστή φυλακή μετήχθει ο Κουφοντίνας της 17 Νοέμβρη, σε ανοιχτου τύπου αγροτικές φυλακές. Προφανώς, τυχαία, ομολογώ. Και έκτοτε (Μάρτιο 2015), ο Ρουβίκωνας δρά όλο και πιο συχνά, όλο και πιο πυκνά και σε βαθμό που ξευτελίζει και την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία και το ελληνικό κράτος και προσβάλλει και γεννά αμφιβολίες και ανησυχίες σε κάθε συνειδητό Έλληνα πολίτη, που θέλει να αισθάνεται ασφαλής στην πατρίδα του!

-Δεν φαντάζομαι ότι θα πρέπει να περιμένω, μέχρι ο Αλέξης να φύγει απο την ζωή, (ζωή να του δίνει ο Κύριος) για να συλληφθούν τελικά τα μέλη του και να σταματήσει η *εννόμως παράνομη* και εμφανής δραστηριότητα του *Ρουβίκωνα* και πολύ περισσότερο, δεν θέλω καν να φανταστώ, ότι όπως και η 17 Νοέμβρη, δρά *επιλεκτικά χρονικά*, για να εκτρέψει την μαζική προσοχή απο τα αληθινά πολιτικά, κοινωνικά και εθνικά προβλήματα! Επίσης, τρέμω και στην σκέψη, μιας ενδεχόμενης, άστοχης -προφανώς όπως και η προηγούμενη- ομολογίας ότι ο Ρουβίκωνας, *έχει και πολιτικό αρχηγό* και ποιόν άραγε(;) και δεν είναι, όπως εγώ νομίζω, μια τσακαλοπαρέα νεαρών, που θέλει να δηλώνει την παρουσία της με ακραίες και έκνομες συμπεριφορές και πράξεις!

-Τελευταία διαβάζω και άκουσα στα ΜΜΕ, ενήργησαν κατά της πρεσβείας του ΙΡΑΝ και ομολογουμένως, ο σκοπός αστυνόμος, ούτε σωστά ήταν ενδεδυμένος και κατά την κρίση των πολιτικών και υπηρεσιακών του προϊσταμένων, ούτε σωστά αντέδρασε-ενήργησε, γι΄ αυτό και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), για να διαπιστωθούν τα εξόφθαλμα προφανή κακώς γενόμενα!

-Θα ήθελα όμως να μας πει η κυβέρνηση και ιδιαίτερα να ακούσω από το *Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη*, π.χ, την κυρία Παπακώστα, που ρίχνει χημικά κατά των πολιτών -κατά δημόσια δήλωση της- για να σώσει το *Βελλίδιο* – ήτοι ντουβάρια, πως ακριβώς προβλέπεται και ποιες οι εν ισχύ αντίστοιχες οδηγίες επ΄ αυτού και τι έπρεπε να κάνει ο αστυφύλακας, για να σώσει το σπάσιμο ενός τζαμιού και πιθανώς το λέρωμα κάποιου *κοινού ντουβαριού*, απο εκείνα τα *ζωντανά ντουβάρια*, που έκαναν *ντού* στην Πρεσβεία; Βρέθηκε λογικά, στο ανθρώπινο δίλλημα, *να ενεργήσω επιθετικά (π.χ να πυροβολήσω) κατά των ζωντανών ντουβαριών για να σώσω τα τσιμεντένια ντουβάρια – μιμούμενος την κ. υφυπουργό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ΔΕΘ ή να πράξω το αντίθετο*; Και αν υποτιθέστο, αντιδρούσε δυναμικά, πως προβλέπεται και μέχρι ποιου βαθμού νοείται νόμιμη η όποια αντίδρασή του, απέναντι σε μια ομάδα που η ίδια η πολιτεία μένει απαθής, αδρανής, το γιατί η ίδια το γνωρίζει και που αποδείχθηκε ανίκανη για χρόνια, να διασφαλίσει την κοινωνική ασφάλεια από τους νεαρούς αναρχικούς του *Ρουβίκωνα*;

-Φυσικά, μετά απο μια λογική συλλογιστική διεργασία, καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι  η ΕΔΕ αποσκοπεί και το μόνο που επιδιώκει, είναι να μετακυλίσει τις *ευθύνες των ανικάνων* στις πλάτες *των αδυνάμων*!

-Εν άλλοις λόγοις, *διυλίζοντες οι πολιτικοί κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες* επιζητούν τον κατευνασμόν της κοινωνικής οργής δια του *δικαίου της πυγμής*!

-Τις σκέψεις μου τολμώ και καταθέτω δημόσια και τις θέτω στην κοινή κρίση του κάθε αναγνώστη -καλοπροαίρετου ή μή- και φυσικά επικαλούμαι και βασίζομαι απλά είτε σε γνωστά κοινώς γεγονότα, είτε σε δημόσια ειπωμένα λόγια απο χείλη αρμοδίων ή μή! Δηλαδή, εγώ απλά κάνω σύνθεση, διάσπαρτων λόγων και έργων, ως κατά δήλωση μου δικαιούμαι, *σαν Έλλην το γένος, Πατριώτης στο ήθος και Σκεπτόμενος κατά το έθος*!

 

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης

Έλλην το γένος

Πατριώτης κατά το ήθος

Σκεπτόμενος κατά το έθος

(18 Σεπ. 2018)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team