Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ανιχνευτική επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Βόιο με το …βλέμμα στραμμένο στο Στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως – Ζευκλής: «Απαράδεκτη μια τέτοια εξέλιξη»

Ανιχνευτική επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Βόιο με το …βλέμμα στραμμένο στο Στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως – Ζευκλής: «Απαράδεκτη μια τέτοια εξέλιξη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρέθηκε στο Δήμο Βοϊου, διερευνητικά, στο πλαίσιο περιοδείας στην περιοχή αναφορικά με χώρους εγκατάστασης δομών φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών ανά την Επικράτεια.

Μάλιστα με μήνυμά του προς δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βοΐου, ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής εξέφρασε την αντίθεσή του σε όποια τέτοια σενάρια, τονίζοντας πως στόχος του υπουργείου ήταν το Στρατόπεδο Πόρτη στη Νεάπολη Βοΐου, ένας χώρος για τον οποίο τόσος λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με την κοινωνία να είναι κάθετα αντίθεση σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως τόνισε σε διευκρινιστικές δηλώσεις του στον «Π» ο κ. Ζευκλής, το κλιμάκιο φαίρεται να πέρασε από διάφορα μέρη στην περιφέρεια, στο πλαίσιο ανίχνευσης της κατάστασης, μιας και αναζητούν λύσεις για τη φιλοξενία 7.000 προσφύγων – μεταναστών σε δομές στην ενδοχώρα. «Επρόκειτο για διερευνητική επίσκεψη όπως μου είπαν, προκειμένου να συζητήσουν σενάρια. Το στρατόπεδο Πόρτη είναι στο στόχο εδώ και μια δεκαετία. Εξήγησα τους λόγους για τους οποίους αποτράπηκαν τα όποια σχέδια με το στρατόπεδο Πόρτη και τις προηγούμενες 4 φορές. Μετέφερα την καθολική άρνησή μας και είμαι κάθετα αντίθετος σε όποιο τέτοιο ενδεχόμενο λειτουργίας μια δομής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση τα κλιμάκια του Υπουργείου φαίνεται πως εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις για πιθανούς χώρους φιλοξενίας μεταναστών, ενώ θα εκτιμηθεί αν τελικά θα λογίσει στη ζυγαριά του υπουργείου μετανάστευσης η «αστοχία» με την έλευση εν μία νυκτί, των μεταναστών εκ Σομαλίας και Κονγκό στην Αιανή χωρίς κανείς από την τοπική κοινωνία να είναι ενήμερος σχετικά.

Το μήνυμα Ζευκλή προς τους δημοτικούς Συμβούλιους Βοϊου

«Χθες δεχθήκαμε επίσκεψη από κλιμάκιο του Υπουργείου μετανάστευσης που περιοδεύει στη Δυτική Μακεδονία για εξερεύνηση χώρων εγκατάστασης Δομής Φιλοξενίας μεταναστών, διερευνητικά και έγινε από πλευράς τους αναφορά στο Στρατόπεδο Πόρτη Νεαπόλεως.

Για πολλοστή φορά εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια εξέλιξη είναι απαράδεκτη. Εκφράσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν στρέφονται σε μεγάλους πληθυσμιακά δήμους που έχουν στρατόπεδα με σοβαρές υποδομές. Ακόμη μια φορά διαμηνύσαμε την καθολική άρνηση των κατοίκων του Δήμου μας».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μαρτυρία σοκ: Ψάχναμε 27 ώρες κρεβάτι ΜΕΘ στη Φλώρινα για τον σύζυγό μου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ασθενής είχε τα πρωτα συμπτώματα σις 11 Νοεμβρίου και μετά τις πρώτες ημέρες ...