Αρχική > Slider > Ανεξαρτητοποιήθηκαν τρεις σύμβουλοι του συνδυασμού Κοσματόπουλου στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

Ανεξαρτητοποιήθηκαν τρεις σύμβουλοι του συνδυασμού Κοσματόπουλου στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της συμπολίτευσης του δήμου Σερβίων – Βελβεντού ανεξαρτητοποιήθηκαν, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ανεξαρτητοποιηθέντων σε πέντε, οπότε η δημοτική παράταξη του δημάρχου Αθανασίου Κοσματόπουλου μένει με δέκα δημοτικούς συμβούλους, από τους 15 που είχε στο ξεκίνημα της θητείας της.

Την περασμένη Παρασκευή υπέβαλαν αίτηση ανεξαρτητοποίησης οι Δημήτρης Κουκάλης, Νικόλαος Τέτος και Δημήτριος Κοσμάς. Πριν από λίγο καιρό είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβούλου και συγχρόνως ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ζήνων Παπαδημητρίου και ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου. Να σημειωθεί ότι οι Δ. Κουκάλης και Ν. Τέτος ήταν αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών έργων αντιστοίχως. Τη θέση του πρώτου κατέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος Α. Κοσματόπουλος, ο οποίος ασκεί πλέον και καθήκοντα αντιδημάρχου Οικονομικών, αλλά όρισε ως διατάκτη με δικαίωμα υπογραφής τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Ο Ν. Τέτος εκτός από την ανεξαρτητοποίηση υπέβαλλε την  παραίτησή του και από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων (είχε γράψει σχετικά ο «Π»). Ο δήμαρχος αρχικά δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση Τέτου, πιστεύοντας ότι θα τον μεταπείσει. Τώρα πλέον με την ανεξαρτητοποίηση, προφανώς η παραίτηση ενεργοποιείται, οπότε ο δήμαρχος ψάχνει άλλον έναν αντικαταστάτη αντιδήμαρχο, από τη μικρή δεξαμενή δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

Η αιμορραγία στο συνδυασμό του γιατρού – δημάρχου στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού είναι μεγάλη και φαίνεται να μην σταματά εύκολα. Έγκυρες πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα επίκεινται άλλες τρεις ανεξαρτητοποιήσεις την τρέχουσα εβδομάδα, οπότε δημιουργείται μείζον θέμα για τον συμπολιτευόμενο συνδυασμό, ο οποίος δεν θα έχει την πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως επέστρεψε στον συνδυασμό του δημάρχου ο Φώτης Ζυγούρης – είχε αποχωρήσει πριν από πολύ καιρό και ήταν ανεξάρτητος – ο οποίος εκλέχτηκε και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στη θέση του παραιτηθέντος Ζήνωνα Παπαδημητρίου. Τέλος, να σημειωθεί ότι οι πέντε ανεξαρτητοποιηθέντες, αλλά και αυτοί που έπονται προέρχονται από τους 11 που είχαν δημοσιοποιήσει επιστολή, με την οποία διαχώριζαν πλήρως τη θέση τους από το δήμαρχο Α. Κοσματόπουλο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας