Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αναβαθμίζονται οι Υγειονομικές μονάδες της Δ. Μακεδονίας – Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 2,3 εκ. ευρώ – Τα μηχανήματα που προμηθεύεται το κάθε νοσοκομείο

Αναβαθμίζονται οι Υγειονομικές μονάδες της Δ. Μακεδονίας – Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 2,3 εκ. ευρώ – Τα μηχανήματα που προμηθεύεται το κάθε νοσοκομείο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 2.349.110 ευρώ, προχωρούν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι Μονάδες Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας των πολιτών της ακριτικής περιφέρειας.

Η προμήθεια θα γίνει με έξι ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Οι πέντε διαγωνισμοί θα διενεργηθούν από τα ισάριθμα νοσοκομεία της Περιφέρειας, συμπεριλαμβάνοντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται το καθένα, ενώ ο ένας μεγαλύτερος σε προϋπολογισμό διαγωνισμός θα διενεργηθεί από την 3η Υγειονομική περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για τον εξοπλισμό που είναι αναγκαίος στα Κέντρα Υγείας και στις Υγειονομικές Μονάδες της επικράτειας της Περιφέρειας.

Ήδη, η διοίκηση της ΥΠΕ και οι διοικήσεις των πέντε νοσοκομείων έχουν έτοιμες τις προκηρύξεις και οι διαγωνισμοί βγαίνουν άμεσα στο αέρα. Να σημειωθεί ότι τις εντάξεις έξι σημαντικών έργων που στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής, υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Από την προμήθεια αυτή θα επωφεληθεί,  εκτός από τους πολίτες,  και το επιστημονικό προσωπικό των δομών υγείας, με τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των διαγνωστικών και θεραπευτικών ικανοτήτων του. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους.

Ο διαγωνισμός της ΥΠΕ για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Σερβίων, Τσοτυλίου, Σιάτιστας, Δεσκάτης, Αμυνταίου και Άργους Ορεστικού, καθώς και όλων των υγειονομικών μονάδων του Π.Ε.Δ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας, έχει προϋπολογισμό 1.238.200 ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος. Προβλέπει την προμήθεια εξοπλισμού διαγνωστικού, προληπτικού και θεραπευτικού τύπου, όπως: ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα, ψηφιακό μαστογράφο, διαγνωστική μονάδα οστικής πυκνότητας, υπερηχογράφο γενικής χρήσης, υπερηχοκαρδιογράφο, αναλυτή ούρων, αναλυτή ορμονολογικό και άλλα.

Οι προϋπολογισμοί των προμηθειών για το κάθε νοσοκομείο είναι οι εξής:

– Μαμάτσειο 247.150 €

–  Γρεβενών 240.150 €

– Μποδοσάκειο 236.200 €

– Φλώρινας 194.610 €

– Καστοριάς 192.800 €

Η παραγγελία των προμηθειών γίνεται με βάση τις ανάγκες που κατέγραψαν το κάθε νοσοκομείο, τα Κέντρα υγείας και οι υγειονομικές μονάδες του Π.Ε.Δ.Υ. Ειδικότερα το νοσοκομείο Κοζάνης θα προμηθευτεί εξοπλισμό για τα χειρουργεία, την ΜΑΦ, το οδοντιατρείο, το μικροβιολογικό, την παιδιατρική κ.λ.π. Ανάμεσα σε άλλα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία που θα προμηθευτεί είναι: αναισθησιολογικό συγκρότημα πλήρες, αναπνευστήρες ΜΑΦ, οδοντιατρικό μηχάνημα, μόνιτορ φορητό 4 καναλιών, μικροσκόπιο με συμπαρατήρηση κ.λ.π.

Το Μποδοσάκειο μεταξύ άλλων θα προμηθευτεί: διθερμία με σύστημα ηλεκτροθερμικής συγκόλλησης ιστών και διπολικό ρεζεκτοσκόπιο, τράπεζα γενικής χειρουργικής, φυγόκεντρο επιτραπέζια, απινιδωτή διφασικό με μόνιτορ και εξωτερικό βηματοδότη, ηλεκτροκαρδιογράφο τρικάναλο με τραπεζίδιο, τράπεζα ανάνηψης νεογνών, ανιχνευτή παλμών εμβρύου, μηχάνημα αιμοκάθαρσης αιμοδιήθησης ΜΕΘ και άλλα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των παραπάνω υγειονομικών μονάδων και της 3ης ΥΠΕ εκτιμούν ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και σε δύο με τρεις μήνες θα έχει παραληφθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ο, οποίος θα βελτιώσει το επίπεδο της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Φωτογραφίες μέσα από τον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, ενδεικτικές του ύψους από το οποίο έπεσαν και έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Φωτογραφίες μέσα από τον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ενδεικτικές του μεγάλου υψους στο ...