Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αναβάλλεται η κρίσιμη συνάντηση με Σταθάκη για τις αποζημιώσεις της Μαυροπηγής

Αναβάλλεται η κρίσιμη συνάντηση με Σταθάκη για τις αποζημιώσεις της Μαυροπηγής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Αναβολή παίρνει η σημερινή κρίσιμη συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής  και του δημάρχου Εορδαίας και λοιπών θεσμικών φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα.

Λόγω απρόοπτης ασθένειας του υπουργού κ. Σταθάκη (είναι εμπύρετος) η συνάντηση αναβλήθηκε και ορίστηκε για αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 5μ.μ..

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τους κατοίκους και το Τ.Σ. Συμβούλιο Μαυροπηγής, οι οποίοι ζητούν να βρεθεί συμβιβαστική λύση για το θέμα της επιστροφής χρημάτων από τις αποζημιώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Μαυροπηγής, μετά την δραματική μείωση των τιμών από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας κατά το ήμισυ και εν όψει της εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου που κατέθεσαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής στον Άρειο Πάγο και η οποία εκδικάζεται την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι κάτοικοι, δήμαρχος και περιφερειάρχης δηλώνουν αποφασισμένοι να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο ενάντια στη ΔΕΗ, σε περίπτωση που η ΔΕΗ δεν αποσύρει την απαίτησή της και γενικότερα εάν στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό δεν δοθεί κάποια πολιτική λύση στο πρόβλημα με την επιστροφή μέρους των αποζημιώσεων των κατοίκων της Μαυροπηγής. Αυτό τουλάχιστον διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση,  το απόγευμα της Τρίτης 14 τρέχοντος, από το βήμα της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων της Μαυροπηγής που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει αύριο η προθεσμία – Πώς θα τα πληρώσετε

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων – Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν τα αποπληρώσουν – Πώς γίνεται η ...