Αρχική > Slider > Αναταράξεις στο συνδυασμό του Λευτέρη Ιωαννίδη – Η Φ. Φτάκα συμπλέει με την αντιπολίτευση στην κριτική κατά της δημοτικής Αρχής

Αναταράξεις στο συνδυασμό του Λευτέρη Ιωαννίδη – Η Φ. Φτάκα συμπλέει με την αντιπολίτευση στην κριτική κατά της δημοτικής Αρχής

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αναταράξεις σημειώθηκαν στην παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, καθώς μια σειρά ενστάσεων σε πολιτικές και πρακτικές της δημοτικής Αρχής που τέθηκαν από την αντιπολίτευση, υποστηρίχτηκαν ορισμένες απ’ αυτές και από σύμβουλο της συμπολίτευσης.

Ο σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΕΒΕ, Κώστας Κυριακίδης,  έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, αρκετά θέματα. Σε ζητήματα πολιτισμού και εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από νομικά πρόσωπα του δήμου, για τα οποία εξέφρασε την  διαφωνία του ο Κ. Κυριακίδης, βρήκε ενεργό συμπαραστάτη την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, φάνη Φτάκα, η οποία διαφώνησε ανοιχτά με τη «γραμμή» της δημοτικής Αρχής.

«Μήλον της έριδος» απετέλεσε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΟΑΠΝ, ΔΗΠΕΘΕ και Βιβλιοθήκης, που διοργάνωσαν κοινές εκδηλώσεις. Εκφράζοντας την διαφωνία του ο Κ. Κυριακίδης από την μείζονα αντιπολίτευση, υποστήριξε πως το σεμινάριο μουσικής που διοργανώθηκε, είναι προφανές πως είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και όχι της Βιβλιοθήκης ή του ΔΗΠΕΘΕ. Άσκησε επίσης σκληρή κριτική για την εκδήλωση του ΟΑΠΝ στην κεντρική πλατεία υπό τον τίτλο «όλα είναι χρήσιμα» και ζήτησε εξηγήσεις από την δημοτική Αρχή, για ποιο λόγο δεν συμμετείχε το ΕΒΕ, ενώ έκανε λόγο για «αποκλεισμό» του Επιμελητηρίου.

Φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση η κριτική Κυριακίδη, έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υιοθέτηση της κριτικής από την Φάνη Φτάκα, δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας, η οποία μάλιστα χρημάτισε πρόεδρος του ΟΑΠΝ, οπότε η άποψή της έχει βαρύνουσα σημασία. Η Φ. Φτάκα στην παρέμβασή της, ζήτησε να απαντηθούν τα ερωτήματα Κυριακίδη, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί για ποιο λόγο η Βιβλιοθήκη διοργανώνει θεατρικές παραστάσεις και το ΔΗΠΕΘΕ μουσικά φεστιβάλ.

Οι διαφωνίες Κυριακίδη επεκτάθηκαν και στις εμπορικές εκθέσεις, ασκώντας κριτική στον δήμαρχο και στην πλειοψηφία, για την απόφαση του δήμου Κοζάνης να συμμετάσχει σε έκθεση στην Καβάλα, την ίδια περίοδο διεξαγωγής της Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης του ΕΒΕ Κοζάνης στα Κοίλα. Επίσης, κατηγόρησε την δημοτική Αρχή ότι «εφαρμόζει επιλεκτικά» τον νόμο για την αφισορρύπανση, δίνοντας εντολή στα συνεργεία του δήμου να κατεβάσουν αφίσες συγκεκριμένης εκδήλωσης. Αυτό μάλιστα το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης, αφού στην απάντησή του ομολόγησε ότι έφτασε σχετική καταγγελία στο γραφείο του και ζήτησε την διερεύνηση του θέματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας