Αρχική > Παραπολιτικά > Η αναστήλωση του Αγίου Μάρκου – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 10/01/2018

Η αναστήλωση του Αγίου Μάρκου – Από τα παραπολιτικά του Παλμού 10/01/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δεν είναι η πρώτη φορά, που μας εκπλήσσει ευχάριστα, ο ευπατρίδης της Βλάστης, ο γνωστός σε όλους μας εκπαιδευτικός Γιάννης Κ. Βαρβαρούσης.

Διαθέτοντας επί σειρά ετών, όλο τον ελεύθερο χρόνο του, μελετώντας αρχειακές πηγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκέντρωσε ένα τεράστιο υλικό για την Ιστορία της Βλάστης, και υπό μορφή βιβλίων, λευκωμάτων και δημοσιεύσεων στον τύπο, το έκανε κτήμα όλων των συμπατριωτών του.

Είναι ακόμη χιλιάδες και οι φωτογραφίες που διαθέτει στο προσωπικό του αρχείο, αρκετές από τις οποίες παρουσιάσθηκαν και σε πολυάριθμες εκθέσεις εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Πρόσφατα, παρουσίασε ένα καλαίσθητο πολυσέλιδο λεύκωμα για τον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βλάστης, ο οποίος ως γνωστών υπέστη μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά του 1993 σκορπίζοντας την θλίψη στους απανταχού Βλατσιώτες.

Στο λεύκωμα παρουσιάζονται φωτογραφίες από την πρότερη κατάσταση με τα Ιστορικά κειμήλια και στη συνέχεια, παρουσιάζεται η αναστήλωση και ανακαίνιση του νέου Ιερού Ναού του Αγίου Μάρκου.

Είναι μία σημαντική εργασία, που θα συμπληρώσει την Ιστορική διαδρομή της λεβεντογέννας Βλάστης, απαραίτητη και χρήσιμη σε κάθε αναδιφητή – ερευνητή.

Θερμά συγχαρητήρια στον άοκνο Γιάννη Βαρβαρούση.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team