Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αναστάτωση από υποχώρηση απόθεσης στο Ορυχείο Αμυνταίου

Αναστάτωση από υποχώρηση απόθεσης στο Ορυχείο Αμυνταίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί μεταξύ των εργαζομένων στο Ορυχείο Αμυνταίου από κατολίσθηση που σημειώθηκε στον ταινιόδρομο ΤΔ42 του  Ορυχείου, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν εργαζόμενοι ή εξοπλισμός του ορυχείου.

Οι εργαζόμενοι που πήγαν για δουλειά στις 8 το πρωί βρήκαν το φαινόμενο σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» τα στελέχη του ορυχείου πρόλαβαν και απομάκρυναν έγκαιρα τον εξοπλισμό από το συγκεκριμένο σημείο.

1505299_1568723876707960_2636219929143590480_n

Την ίδια ώρα ωστόσο το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας υποβάθμιζε το συμβάν, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για κατολισθητικά φαινόμενα στο Ορυχείο Αμυνταίου, καθώς στέλεχός του υποστήριζε ότι επρόκειτο για υποχώρηση της άκρης του αποθέτη των Αναργύρων και όχι για κατολίσθηση.

1

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Π» ο αναπλ διευθυντής Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ, Ιωάννης Καραμπακάκης, υποστήριξε ότι «το ορυχείο δουλεύει κανονικά», καθώς δεν σημειώθηκε κάποια κατολίσθηση σε κάποια τομή του ορυχείου Αμυνταίου, αλλά ότι υποχώρησε η άκρη του αποθέτη των Αναργύρων όπου γίνεται απόρριψη υλικών (χωμάτων).

Ο κ. Καραμπακάκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η παραγωγική διαδικασία στο ορυχείο Αμυνταίου δεν έχει διακοπεί», αφού απλά «σημειώθηκε κάποια υποχώρηση, επικάθηση της άκρης του αποθέτη» και σημείωσε ότι «έγινε μια επιβράχυνση στην άκρη του αποθέτη των Αναργύρων κατά 50 μέτρα.»

Το στέλεχος του ΛΚΔΜ, σημείωσε μάλιστα ότι «πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο σε αποθέτες απόρριψης υλικών», αφού μίλησε για «συνήθη επικάθηση υλικών σε αποθέτη και όχι για κάποια υποχώρηση-  κατολίσθηση σε κάποιο υγιές πρανές» και ως εκ τούτου, τόνισε, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.»

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εκ περιτροπής δραστηριοποίηση των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) στην λαϊκή αγορά του Δήμου Αμυνταίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Έχοντας υπ’ όψη :   Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Ά/7-6-2010), « Νέα Αρχιτεκτονική ...