Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για την Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για την Πρωτομαγιά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΖΗΤΩ 1Η ΜΑΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ 10:00πμ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΚΟ – ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 10:30πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

Συνάδελφοι

Η 1η ΜΑΗ είναι η παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο, του Μάη του 36’, της Καισαριανής. Τιμάμε όλους εκείνους που δώσανε και την ζωή τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των εργαζομένων απέναντι στην καπιταλιστική σκλαβιά και εκμετάλλευση.

Η 1η ΜΑΗ μας διδάσκει πως τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται, με αγώνες, θυσίες , οργάνωση και ταξική ενότητα. Οι εργαζόμενοι σήμερα μπορούν να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού, των κυβερνήσεων τους. Απέναντι στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που αιματοκυλίζουν τους λαούς ανά τον κόσμο για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για των έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Οι εργαζόμενοι στο κλάδο της ενέργειας βιώνουν τις συνέπειες του ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων. Απολύσεις, συμπίεση μισθών, επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας με έξαρση του δουλεμπορίου, ατελείωτα 12ωρα, εργατικά ατυχήματα κοκ είναι οι συνέπιες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που όλα τα κόμματα του κεφαλαίου υπηρετούσαν και υπηρετούν.

Η 1η ΜΑΗ μας διδάσκει πως σε κάθε στιγμή της ιστορίας πότε οι καπιταλιστές, η εργοδοσία δεν παραιτήθηκαν απο την προσπάθεια χειραγώγησης του εργατικού κινήματος. Η πάλη σήμερα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών είναι πιο αναγκαίο από ποτέ καθώς σήμερα γίνεται μια άθλια προσπάθεια η ΓΣΕΕ να γίνει ακόμα πιο εργοδοτική με νόθους και μαϊμού αντιπροσώπους, με εργοδότες μέσα στα σωματεία. Επιδιώκουν να ελέγξουνε το εργατικό κίνημα ακόμα περισσότερο για να περνάνε τα μέτρα, η πολιτική τους ανενόχλητοι.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύονται οι δυο γραμμές μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, από τη μια ο δρόμος της υποταγής με τη στρατηγική του κεφαλαίου, το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εκφράζει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, κά, ενώ από την άλλη, ο δρόμος της πάλης που εκφράζουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team