Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Οικονομία > Ανακοινώνεται μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Ανακοινώνεται μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Εκκρεμεί ακόμα η υποβολή 250.000 δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2019. Πώς θα πληρωθούν οι δόσεις από τους φορολογουμένους. Τι θα γίνει με τους «παγωμένους» έως τις 31 Αυγούστου φόρους.

Μια ακόμα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία -μετά από διπλή παράταση που έχει προηγηθεί- λήγει αύριο 28 Αυγούστου αλλά με τα δεδομένα της ΑΑΔΕ έως το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 250.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην παροχή ολιγοήμερης νέας παράτασης, έως τις 31 Αυγούστου, ώστε οι φορολογούμενοι της… τελευταίας στιγμής να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όσοι κάνουν χρήση της νέας παράτασης αλλά και όσοι υπέβαλαν μέσα στον Αύγουστο τις δηλώσεις τους, εφόσον είναι αποδέκτες χρωστικού σημειώματος, θα πρέπει να πληρώσουν στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της -κανονικά- δεύτερης δόσης , στις 31 Αυγούστου, και τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου. Αυτό είναι το «τίμημα» της καθυστέρησης. Στη συνέχεια το δοσολόγιο της εφορίας για τη φορολογία εισοδήματος εξελίσσεται κανονικά με μηνιαίες καταβολές έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Θέμα χρόνου θεωρείται παράλληλα η έκδοση μίας ακόμα απόφασης από τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο με την οποία θα δίνεται παράταση στην αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων καταβλητέων το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου για όσους επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Η ισχύουσα – μέχρι νεοτέρας- απόφαση ορίζει ότι παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που έληγαν αρχικά από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020 εφόσον οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ. Το πάγωμα, αφορά και την καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών ενώ για το χρόνο που διαρκεί η αναστολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.

Με δεδομένο ότι η 31η Αυγούστου πλησιάζει αλλά στο μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει παράταση του «παγώματος» φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληττόμενους, χιλιάδες επιχειρήσεις αναρωτιούνται τις τελευταίες ημέρες εάν πρέπει να πληρώσουν ή έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν τις οφειλές τους στον πάγο μέχρι να έρθει και η ρύθμιση των 12 (άτοκων) -24 ( με επιτόκιο 2,5%) δόσεων στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με απόφαση Βεσυρόπουλου η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως αύριο, θα δίνεται παράταση στις προθεσμίες πληρωμής των παγωμένων φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως είχε δηλώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας, η παράταση θα εκτείνεται έως τον Μάρτιο του 2021 ώστε από τον Απρίλιο του επομένου έτους να αρχίσει να τρέχει και η νέα ρύθμιση οφειλών υπό αναστολή.

Πηγή: https://www.euro2day.gr/

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ξεκινά η πώληση της Λάρκο

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Την αυλαία για το διαγωνισμό πώλησης της Λάρκο ανοίγει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο δημοσίευσε τις προσκλήσεις για ...