Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Επιχειρήσεις > Αναγνώριση της συμβολής της ΑΝΚΟ στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας – Επετειακή εκδήλωση για τα 30χρονά της

Αναγνώριση της συμβολής της ΑΝΚΟ στην ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας – Επετειακή εκδήλωση για τα 30χρονά της

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας διοργάνωσε η ΑΝ.ΚΟ. (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) το απόγευμα του Σαββάτου, στο αμφιθέατρο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

«Στην υπηρεσία της ανάπτυξης» ήταν το «μότο» της εκδήλωσης, μιας εκδήλωσης – γιορτής, στην οποία ήταν όλοι παρόντες, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ΑΝ.ΚΟ. στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την τριακονταετή παρουσία της εταιρίας στο αναπτυξιακό «γίγνεσθαι» της περιοχής, η ΑΝ.ΚΟ. τίμησε τους ανθρώπους της και όσους συνέβαλαν διαχρονικά στην επίτευξη του έργου της. Όπως σημειώνεται μάλιστα στην πρόσκληση της εκδήλωσης, «το έργο αυτό μεγιστοποιείται όταν αποτελεί τμήμα ενός κοινού οράματος που στοχεύει στη δίκαιη, βιώσιμη και με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ανάπτυξη.

Σε κάθε υγιή παραγωγικό οργανισμό οι άνθρωποί του είναι η κινητήρια δύναμη που τον καθοδηγεί, τον στηρίζει στο παρόν κεφαλαιοποιώντας τη γνώση που αποκτήθηκε στο παρελθόν και θέτει τις βάσεις για την πορεία του στο μέλλον. Η συμβολή όλων στη διάρκεια αυτής της 30χρονης πορείας ήταν ιδιαίτερα σημαντική και αναδεικνύεται σε μια πραγματική υπεραξία που θα πρέπει να αναγνωριστεί».

Ακριβώς, σε ένδειξη αυτής της αναγνώρισης, η ΑΝΚΟ τίμησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια. Μια προσπάθεια για τη σύσταση και λειτουργία ενός πρωτοπόρου, δυναμικού και ευέλικτου αναπτυξιακού μηχανισμού, που συνέβαλε εποικοδομητικά στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα τίμησε με την επίδοση τιμητικής πλακέτας όλους τους διατελέσαντες προέδρους της εταιρίας, εννέα στον αριθμό και τους πέντε διευθύνοντες συμβούλους.

Οι πρόεδροι που βραβεύτηκαν ήταν οι: Πάσχος Μητλιάγκας (πρώτος πρόεδρος της ΑΝ.ΚΟ.), Γιάννης Παγούνης, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Νικόλαος Κατσιαούνης, Ιορδάνης Ανδρεάδης, Βασίλης Κωτούλας, Γεώργιος Δακής και Κυριάκος Μιχαηλίδης. Επίσης, βραβεύτηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι: Δημήτρης Σταματογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Δελίδης, Ιωάννης Τσάρας, Γεώργιος Κυρατσούς και Ηλίας Μουρατίδης.

Οι τιμηθέντες στο σύντομο χαιρετισμό τους θυμήθηκαν εμπειρίες από την περίοδο της διοίκησής τους και αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους, ώστε η ΑΝ.ΚΟ. να καθιερωθεί ως η μεγάλη αναπτυξιακή εταιρία, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Αμανατίδης, ενώ στην αρχή προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο για την 30χρονη πορεία της ΑΝ.ΚΟ.

dsc09180

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΑΝ.ΚΟ. και περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος είπε ότι «πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι οι εργαζόμενοι της ΑΝ.ΚΟ., οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της εταιρίας, καθώς και οι εκάστοτε διοικήσεις». Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει κατανοητό σ’ όλη την κοινωνία και σ’ όλη τη χώρα ότι η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας με τις όποιες δυνατότητες και τα όποια λάθη, συνέδραμε ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια». Αναφερόμενος στις προοπτικές, ο Θ. Καρυπίδης, σημείωσε ότι «πρέπει οπωσδήποτε η εταιρία να εξελιχθεί, μέλημα της διοίκησης είναι να ταξιδέψει και το κάνει ήδη αυτό, αναλαμβάνοντας δουλειές στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, με πρόσφατο παράδειγμα την τηλεθέρμανση στις Φέρες, αλλά και στην Ελευσίνα και σε άλλες περιοχές. Επιχειρούμε με το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να αλλάξει, να δίνει τη δυνατότητα αυτή η εμπειρία και η τεχνογνωσία να διαχέεται σε όλη την Ελλάδα».

Τέλος, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΑΝ.ΚΟ. ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλες τις διοικήσεις και κυρίως τους εργαζόμενους της ΑΝ.ΚΟ.

dsc09143

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νέος Πρόεδρος στην Τηλεθέρμανση Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) ο Ιορδάνης Μπάντης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποκεντρώνει αρμοδιότητες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, με σκοπό την πιο ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των ...