Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > Αμήχανο το κλίμα από την αναφορά του Περιφερειάρχη στη 10ετή καθυστέρηση στο έργο των λυμάτων της Εορδαίας, στον 6μηνιαίο Απολογισμό του ΠΕΠ (βίντεο)

Αμήχανο το κλίμα από την αναφορά του Περιφερειάρχη στη 10ετή καθυστέρηση στο έργο των λυμάτων της Εορδαίας, στον 6μηνιαίο Απολογισμό του ΠΕΠ (βίντεο)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Απολογισμό είχαμε χθες Τρίτη, για τη δράση της Αντιπεριφέρειας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (δείτε εδώ). Στα παραλειπόμενα της εκδήλωσης, δεν έμειναν ασχολίαστα τμήματα της εισήγησης του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, και συγκεκριμένα αναφορές που έγιναν σχετικά με το Δήμο Εορδαίας.

Ο κ. Κασαπίδης σχολιάζοντας τη διαχείριση του έργου των λυμάτων της Εορδαίας, και στέλνοντας ένα περίεργο μήνυμα με αυστηρό ύφος είπε μεταξύ άλλων, «Σηκώσαμε βάρη που έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί νωρίτερα. Όπως επίσης, και επειδή είμαστε εδώ στην Εορδαία, το μεγαλύτερο, το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο αυτή τη στιγμή, και αυτό το σηκώνουμε ως Περιφερειακή αρχή, που δεν ανήκει σε εμάς, αλλά στο Δήμο Εορδαίας. Τα λύματα των οικισμών ευρύτερα της λεκάνης της Εορδαίας που θα έπρεπε να εκτελείται από το Δήμο Εορδαίας, δηλώνει αδυναμία η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας και για να μη χαθούν αυτά τα χρήματα και για να μην παραμείνει αυτή η κατάσταση σε αυτό το νευραλγικό οικοσύστημα που οδηγεί όλα αυτά τα λύματα στη Βεγορίτιδα, σηκώνουμε αυτό το βάρος μαζί με τους συνεργάτες στο Δήμο Εορδαίας. Όσοι βέβαια θέλουν να συνεργαστούν, γιατί δε δικαιολογείται ένα τόσο σημαντικό έργο από το 2010 και πιο νωρίς να μην έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης» (δείτε στο 1.06.00)

Αναφορά έκανε επίσης ο Περιφερειάρχης στο θέμα του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας, λέγοντας πως η ΒΙΠΕ Κοζάνης και το ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας δεν είναι έτοιμα, και πως οι επενδυτές έρχονται και φεύγουν από την Πτολεμαΐδα. Η δήλωση αυτή βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που δίνεται από το Δήμο Εορδαίας ο οποίος είναι και ο καθ” ύλην αρμόδιος για το ΒΙΟΠΑ. Σύμφωνα με το Δήμο Εορδαίας, ήδη 4 επιχειρήσεις είναι σχεδόν έτοιμες για να μπουν στο ΒΙΟΠΑ, ενώ είναι σε διαδικασία διαμόρφωσης ο χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρώτες εταιρείες εκεί.   (δείτε στο 1.27.30)

Οι παραπάνω αναφορές προκάλεσαν μια σχετική αμηχανία στην εκδήλωση, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι και έδωσαν το «παρών», τόσο ο Αντιδήμαρχος Ν. Φουρκιώτης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Δ. Τσεχελίδης, όσο και η πρώην Δήμαρχος Εορδαίας και νυν Βουλευτής Βίκυ Βρυζίδου. Οι εν λόγω αναφορές είχαν περισσότερο πολιτικό χαρακτήρα, και ήταν εκτός του κλίματος του απολογισμού. Έγιναν στα πλαίσια της προσπάθειας ανάδειξης του έργου της Περιφερειακής Αρχής, όμως εμμέσως μείωσαν την προσπάθεια του Δήμου Εορδαίας. Μάλιστα οι επιτελείς του Δήμου δεν άφησαν ασχολίαστο το θέμα στα περιθώρια της εκδήλωσης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...