Αρχική > Ptolemeos Plus > Άμεση απειλή για την υγιεινή μας οι αποφράξεις αποχετεύσεων

Άμεση απειλή για την υγιεινή μας οι αποφράξεις αποχετεύσεων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Από τα πολύ παλιά χρόνια, από τότε δηλαδή που ο άνθρωπος οργάνωσε τη ζωή του σε σπίτια και συντεταγμένες κοινωνίες, φρόντισε να λύσει κάποια σημαντικά θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητά του, όπως ο προσπορισμός της τροφής, η πρόσβαση σε νερό και βέβαια η απομάκρυνση των βρώμικων νερών, ώστε να μην αποτελούν εστία μόλυνσης και μικροβίων.
Οι αποχετεύσεις, πιο πρωτόγονες τότε και πιο σύγχρονες σήμερα, συνετέλεσαν στη βελτίωση της υγιεινής των ανθρώπων και εξομάλυναν κατά πολύ την καθημερινή ζωή του. Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε πολύ καλά σήμερα αναλογιζόμενοι σε τι κατάσταση βρίσκονται κάποιες κοινωνίες που δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο.
Το ότι όμως τα αποχετευτικά συστήματα εκσυγχρονίστηκαν και ο άνθρωπος έπαψε να πετάει τα πάντα σε ποτάμια και θάλασσες δεν σημαίνει ότι λύθηκαν αυτομάτως όλα του τα αποφρακτικά προβλήματα. Αφού τα δίκτυα ήταν βασισμένα σε αγωγούς με τους οποίους τα λύματα θα απομακρύνονταν από τα σπίτια, ήταν μοιραίο οι σωλήνες αυτοί να παρουσιάζουν προβλήματα, τα οποία σχετίζονταν άλλοτε με την κατασκευή τους, άλλοτε με οξειδωτικά ζητήματα (σκουριά) και άλλοτε με τη διατομή τους, που λογικά δεν μπορεί να είναι πάντα τόσο μεγάλη ώστε να περνάει από τους σωλήνες ό,τι θέλει να πετάξει κανείς.
Μοιραία λοιπόν οι σωλήνες αποχέτευσης κάποια στιγμή βούλωναν, φράκαραν, προκαλώντας υπερχειλίσεις ή διαρροές σε όλο το σύστημα, καθιστώντας το ουσιαστικά άχρηστο. Και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο σε ένα σπίτι από ένα αποχετευτικό που ουσιαστικά δεν λειτουργεί, αποτελώντας ουσιαστικά μια υγειονομική βόμβα τόσο για εμάς και την οικογένειά μας όσο και για τους γείτονες.
Ως αντιρροπιστικός παράγοντας σε αυτά τα προβλήματα ήρθαν με την πάροδο του χρόνου οι εταιρείες αποφράξεων, οι επαγγελματίες εκείνοι δηλαδή που φρόντιζαν να ξεβουλώνουν τους σωλήνες, να απομακρύνουν τα υλικά που ήταν υπεύθυνα για το βούλωμα ή να επιδιορθώνουν ή ακόμη και να αντικαθιστούν τους σωλήνες που είχαν διαρραγεί ή σκουριάσει.
Οι πρώτες επιχειρήσεις που ασχολήθηκαν με τις αποφράξεις ήταν φυσικά πολύ πρωτόγονες και οι υπηρεσίες που προσέφεραν ήταν πολύ πιο απλές. Οι επιτυχείς αποφράξεις ήταν ουσιαστικά ό,τι καλύτερο μπορούσαν να προσφέρουν, σε αντίθεση με τις σύγχρονες επιχειρήσεις που ασχολούνται πιο σφαιρικά με αυτό το θέμα, από τη συντήρηση και τον έλεγχο των σωλήνων μέχρι και το άδειασμα φρεατίων και δεξαμενών.
Και βέβαια δεν είναι μόνο ο τεχνικός εξοπλισμός και η ποιότητα των υπηρεσιών που έχουν ανέβει με τα χρόνια, αλλά και το εύρος των περιοχών που καλύπτουν. Οι εταιρείες αποφράξεων είναι πια τόσο πολλές και οι εργαζόμενοί τους επαρκούν σε τέτοιον βαθμό που όλες οι περιπτώσεις καλύπτονται, και μάλιστα σε 24ωρη βάση.
Το κόστος μάλιστα είναι προσιτό ώστε να μπορούν όλοι να έχουν αυτές τις υπηρεσίες που είναι τόσο σημαντικές για την υγιεινή, ενώ αν η εργασία αφορά συνολικά την πολυκατοικία (π.χ. κεντρικό φρεάτιο) τα χρήματα βγαίνουν από το αποθεματικό ή μοιράζονται στα κοινόχρηστα έτσι ώστε να μειώνεται το βάρος για τον κάθε ένοικο ή ιδιοκτήτη ξεχωριστά.
Οι τεχνικοί έλεγχοι και η συντήρηση είναι επίσης πολύ σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρείες, καθώς ελαχιστοποιούν την πιθανότητα να παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα και εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα του αποχετευτικού και επομένως την υγιεινή των προσωπικών μας χώρων.

 

Πηγή πληροφοριών: apofraxeis4u

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team