Αρχική > Slider > Αλλάζει τα δεδομένα ο Καρυπίδης στο Εκθεσιακό Κέντρο – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Αλλάζει τα δεδομένα ο Καρυπίδης στο Εκθεσιακό Κέντρο – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Όπως είναι γνωστό, οι Μέτοχοι του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδιέξοδο των χρεών του. Ένα θέμα που έπρεπε όπως λένε να λυθεί «χθες», καθώς βγαίνουν οι δυσμενείς δικαστικές αποφάσεις η μία μετά την άλλη, και μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των μετόχων. Όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρεόδρος του ΕΒΕ Κοζάνης (που είναι και ο μεγαλομέτοχος) πρότεινε δημόσια την εκκαθάριση του φορέα, και συγκάλεσε συσκέψεις με τους άλλους φορείς.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες Δευτέρα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Θοδωρής Καρυπίδης, αιφνιδίασε ευχάριστα τους πάντες εκφέροντας μία πρόταση με την οποία μπορεί να λυθεί «μια και καλή» το θέμα της εξυγίανσης του φορέα του Εκθεσιακού Κέντρου. Ο Θ. Καρυπίδης κατέστησε σαφές ότι έχει τη βούληση να καλύψει εξ ολοκλήρου το σύνολο των χρεών του Εκθεσιακού, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης. Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες, ούτε συγκεκριμένο πλάνο δράσης, η υλοποίηση της παραπάνω λύσης θεωρείται πιθανή μέσω μίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετέχει η ΖΕΠ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Διευθυντές και τα στελέχη της ΑΝΚΟ και του Περιφερειακού Ταμείου, φορέων που είναι ήδη μέτοχοι του θεσμού. Οι κύριοι Γιώργος Αμανατίδης, Δημήτρης Μαυροματίδης, Μανώλης Πατσιλιάς και Τάσος Σιδηρόπουλος σε συνεργασία με την Επιτροπή του Επιμελητηρίου για το χρέος του Εκθεσιακού, θα ξεκινήσουν έναν κύκλο συζητήσεων σχετικά με τις τεχνικές και νομικές πτυχές του ζητήματος, με σκοπό να αναζητηθεί η φόρμουλα εντός της οποίας θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα.
Βεβαίως όλα τα παραπάνω δεν θεωρούνται δεσμευτικά καθώς οι Διοικήσεις των Μετόχων θα έχουν των τελευταίο λόγο, όταν προκύψει η προτεινόμενη λύση. Σε κάθε περίπτωση όμως, σε πολιτικό επίπεδο ο Θοδωρής Καρυπίδης απολαμβάνει την ικανοποίηση όλων των εμπλεκομένων, και αναδεικνύεται πως είναι ο μόνος που μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Αντίθετα, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης φαίνεται να κοιτά αμήχανα τις εξελίξεις.
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team