Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αλλαγές στο διαγωνισμό “Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής” – Προαναγγέλθηκαν στην απονομή των βραβείων στην Πτολεμαΐδα 

Αλλαγές στο διαγωνισμό “Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής” – Προαναγγέλθηκαν στην απονομή των βραβείων στην Πτολεμαΐδα 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την αλλαγή της διαδικασίας διεξαγωγής του μαθηματικού διαγωνισμού που διοργανώνουν κάθε Μάιο οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειά μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία 15 χρόνια, προανήγγειλε από την Πτολεμαΐδα το βράδυ της Τρίτης ο Καθηγητής Διδακτικής των Μαθηματικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας,  Χαράλαμπος Λεμονίδης, στην απονομή βραβείων αριστείων για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Εορδαίας που πήραν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το 2004 με στόχο να αναπτύξουν οι μαθητές τη σκέψη και να αγαπήσουν τα μαθητικά, δήλωσε ο κ. Λεμονίδης, καθώς όπως τόνισε «είναι φρέσκα τα μυαλά των μαθητών και πρέπει να τούς δώσουμε ερεθίσματα». Συνεχάρη τα παιδιά, ενώ ανέφερε και ότι «συζητάμε να αλλάξουμε τη διαδικασία του διαγωνισμού, να γίνεται μέσα στα πλαίσια του σχολείου και όχι ένα Σάββατο, γιατί τα παιδιά μέσα στον Μάιο έχουν πολλές δραστηριότητες» και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουμε και κάποια βήματα παραπάνω, να προσφέρουμε επιμόρφωση και στους εκπαιδευτικούς. Χρωστάμε και σ’ αυτούς, αλλά και για ανεβάσει η εκπαίδευση το επίπεδο στην περιοχή».

Τα συγχαρητήριά της στους μαθητές που αρίστευσαν αλλά και σε όσους  συμμετείχαν στον μαθηματικό διαγωνισμό «Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής», εξέφρασε η εκπρόσωπος του Συλλόγου της Πρωτοβάθμιας Εορδαίας, Κατερίνα Ασπράγκαθου, εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή της για την μεγάλη συμμετοχή μαθητών στο φετινό διαγωνισμό. Έκανε μνεία στο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι λύσεις των ασκήσεων που δίνουν τα παιδιά, δηλώνοντας επίσης ότι στη συζήτηση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονία για να ενταχθεί ο διαγωνισμός αυτός σε ώρες σχολικού προγράμματος, συζητείται και η δημιουργία «μιας καινούριας δράσης που έχει σχέση με τους ρητούς αριθμούς, που θα ξεκινάει από την Γ΄ Δημοτικού έως και την ΣΤ΄, για να εξελίσσεται ο τρόπος σκέψης των μαθητών».

Τα συγχαρητήριά του στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους εξέφρασε επίσης ο εκπρόσωπος του Δήμου Εορδαίας, εντεταλμένος σύμβουλος και εκπαιδευτικός Γιώργος Θοδωσιάδης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γ΄ Εθνική: Ήττες για Κοζάνη και Ερμή Αμυνταίου- Πολύτιμη ισοπαλία για Κτηνοτροφικό

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την ήττα γνώρισε η Κοζάνη στην Καρδίτσα από την τοπική φιλόδοξη ομάδα με 2-0 μετά από μια μέτρια ...