Αρχική > Αρθρογραφία > Η αλήθεια, η μνήμη, η ιστορία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να σιωπήσουν! – Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Η αλήθεια, η μνήμη, η ιστορία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να σιωπήσουν! – Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Παρουσιάζω σε μετάφρασή μου το κείμενο του Tuncay Yılmaz , ο οποίος το δημοσίευσε πριν λίγες ώρες και μετά την έρευνα που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας της Τραπεζούντας για την ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz. Εκεί αναφέρεται η Γενοκτονία, η δολοφονία των συμπατριωτών μας για την οποία το καθεστώς θέλει να την εξαφανίσει και κάθε φωνή που την αναδεικνύει πρέπει να σιωπήσει. Η αλήθεια, η ιστορία, η δικαιοσύνη και η μνήμη όμως δεν μπορούν να σιωπήσουν!

 Tuncay Yılmaz
Η ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz έκανε έγκλημα που έγραψε για τα ιστορικά γεγονότα και την αλήθεια!
Παρότι έχουν περάσει πάνω από  100 χρόνια, η νοοτροπία της Γενοκτονίας δεν αλλάζει!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Τραπεζούντας Mithat Kutanoğlu, ξεκίνησε έρευνα για την ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο για την ιστορία και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την κατηγορία ότι«προκαλεί δημόσιο μίσος και εχθρότητα».

Πώς η ιστοσελίδα  Devrimcikaradeniz και οι συγγραφείς «οδηγούν τους ανθρώπους στο μίσος και την εχθρότητα»; Εκφράζοντας ιστορικά γεγονότα λέγοντας ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτά! Επιπλέον τα περισσότερα από τα έγγραφα που δημοσιεύονται από τους συγγραφείς της ιστοσελίδαςDevrimcikaradeniz  έχουν συγκεντρωθεί από τα αρχεία των Οθωμανικών και των Κεμαλικών αρχείων ή από τα απομνημονεύματα των πρωταγωνιστών.

Για παράδειγμα, ο συγγραφέας Tamer Çilingir στο βιβλίο του Pontos Gerçeği (Η αλήθεια για τον Πόντο) αποκάλυψε  ότι  ενώ παρουσιάζονται δεκάδες προσωπικότητες  δημόσια ως  ήρωες,  στην πραγματικότητα είναι δολοφόνοι. Μία τέτοια περίπτωση είναι Τοπάλ Οσμάν στον οποίο έχει ανατεθεί από τον Μουσταφά Κεμάλ το έργο της δολοφονίας. Σήμερα, παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων  Ποντίων  γιορτάζεται κάθε χρόνο η 19η του Μάη ως « Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού, ως ημέρα του Μουσταφά Κεμά», με τον ερχομό του  στην Σαμψούντα, ενώ στην πραγματικότητα είναι η Γενοκτονία των Ελλήνων.

«Ο Κεμάλ ήρθε στη Σαμψούντα και συναντήθηκε με τον επικεφαλής δολοφονικών  συμμοριών, τον Τοπάλ Οσμάν, στον οποίο είπε: «Θα δουλέψουμε χέρι-χέρι». Αν διαβάσουμε το βιβλίο «Η Αγία Εξέγερση» του Hasan İzzetin Dinamo, ο Κεμάλ λέει στον Τοπάλ Οσμάν: «Εφόσον ο τουρκικός λαός σας υποστηρίζει πλήρως, να μην σταματήσετε. Οι  Έλληνες τρέχουν για να ξεφύγουν από το βουνό. Θα τους εξοντώσουμε. Στη συνέχεια ο Τοπάλ Οσμάν δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Μην ανησυχείτε πασά μου! Θα δώσω ένα τέτοιο θυμίαμα στους Έλληνες του Πόντου και  όλοι θα πνιγούν στις σπηλιές σαν γαϊδούρια »!

Ο Nureddin İbrahim Konyar, ο αρχηγός του Κεντρικού Στρατού, στον  οποίο ο  Mustafa Kemal  ανέθεσε τη διάσωση της «Ανατολίας» μετά την εμφάνισή του στη Σαμψούντα, είχε στόχο τους Έλληνες . Αυτά τα δηλητήρια των φιδιών, όπως τους ονόμασε.  Από το 1600 και μετά έγινε προσπάθεια να αλλάξει η γλώσσα και να επιβληθεί διαφορετική θρησκεία στους Έλληνες. Μεταξύ 1914-1923, στο πρώτο στάδιο οι Νεότουρκοι  και στο δεύτερο στάδιο ο Κεμάλ εξόντωσαν 353 χιλιάδες και απέλασαν πάνω από μισό εκατομμύριο. Η Αμισός μεταφράστηκε σε Σαμψούντα, τα Κοτύωρα μεταφράστηκε σε Ordu, η Κερασούντα σε Giresun, η Τραπεζούντα σε Trabzon.

Ποιος από αυτούς τους παραπάνω και συγκεκριμένους ιστορικούς λογαριασμούς οδηγεί «στο μίσος και την εχθρότητα»;  Το αντίστροφο ερώτημα  είναι  πως 350 χιλιάδες σφαγιάστηκαν και  απελάθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες  του  Πόντου. Μήπως αυτό ισχύει για τους συγγραφείς που ανακυκλώνουν το μίσος που παρουσιάζεται  κάθε χρόνο στις γιορτές για τον Κεμάλ ;
Ο  εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Τουρκίας 100 έτη μετά  αυτά τα ιστορικά γεγονότα  συνεχίζει τη δίωξη εκείνων που  μιλούν για αυτά. Η χώρα μας εάν  θέλει να λέγεται  ελεύθερη, πρέπει να αγωνιστεί για αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν για την ανάδειξη του δικαίου, της Γενοκτονίας και της δολοφονικής νοοτροπίας.

Γνωρίζουμε ότι οι λαοί μας που έχουν υποστεί Γενοκτονία αρνούνται την αφομοίωση τους  και θα   αντιμετωπίσουν  το σωβινισμό από τους κρατικούς εισαγγελείς και το κράτος που έχει εδραιωθεί με Γενοκτονία… Αλλά γενναίοι διανοούμενοι όπως αυτοί της  ιστοσελίδας  Devrimcikaradeniz, Κούρδοι που δεν παραδίδονται, Αρμένιοι , Ασσύριοι, Αλεβίτες, γυναίκες που δεν υποτάσσονται σε κάθε είδους εκμετάλλευση θα συνεχίσουν να είναι πρόβλημα για τους εισαγγελείς και για το καθεστώς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ……

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team