Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αλέξης Τσίπρας: «Το Βελβεντό δίνει παραδείγματα αγώνα και δημοκρατίας» – «Ο Καρυπίδης αγαπάει τον τόπο του»

Αλέξης Τσίπρας: «Το Βελβεντό δίνει παραδείγματα αγώνα και δημοκρατίας» – «Ο Καρυπίδης αγαπάει τον τόπο του»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Στο πρόσφατα ανακηρυχθέντα ανεξάρτητο Βελβεντό βρέθηκε την Τρίτη το πρωί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από Υπουργό Κλιμάκιο. Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τους πρώτυπους συνεταιρισμούς ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ, τον αυτοδιαχειριζόμενο ΤΟΕΒ Βελβεντού, ενώ στην ομιλία του έφερε το Βελβεντό ως παράδειγμα αυτοοργάνωσης , αυτοδιοίκησης. Επίσης, παραδέχθηκε πως ήταν ένα μεγάλο λάθος ο διαχωρισμός του, λέγοντας πως έγινε αποκατάσταση μιας αδικίας που έγινε 9 χρόνια πριν. «Η πόλη σας και ο δήμος σας να είναι πάλι παράδειγμα αυτοδιοίκησης σε μικρή κλίμακα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο δήμος Βελβεντού είναι σύμβολο όσων μπορεί να πετύχει η αυτοδιοίκηση σε μικρή κλίμακα στον τόπο μας. Οι κάτοικοί του Βελβεντού έχουν πετύχει σημαντικά επιτεύγματα. Από τους αιωνόβιους αγροτικούς συνεταιρισμούς, έως τον αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Είναι ακόμα οι λαϊκές συνελεύσεις, το έργο στον τομέα του πολιτισμού και τόσα άλλα. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θεσπίσαμε, η οποία θα εξετάσει συνολικά και υπεύθυνα τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και τα αιτήματα των άλλων δήμων που έχουν δυσκολίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στη Λαϊκή Συνέλευση στο Βελβεντό.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη επενδύσεων στο μοντέλο της τοπικής οικονομίας και συνεταιριστικής δράσης, προς όφελος της πραγματικής οικονομίας, ενώ εξήρε ιδιαίτερα τους συνεταιρισμούς αλλά και τον αυτοδιαχειριζόμενο σταθμό της περιοχής. Επίσης, απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους κατοίκους των Σερβίων, λέγοντας πως υπήρξε μια αναγκαστική συνένωση που δημιούργησε προβλήματα , καλώντας τους Βελβεντινούς να συνεργαστούν με τα Σέρβια. Ακόμη, Ανακοίνωσε την απόφαση του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη λειτουργία του  τμήματος δημιουργίας του Δικτύου Επιμόρφωσης των Αγροτών στο Βελβεντό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, έπλεξε το εγκώμιο του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, λέγοντας πως τα τελευταία πέντε χρόνια «έδωσε έναν μεγάλο και διαρκή αγώνα  για τον τόπο του, για τη Δυτική Μακεδονία. Έναν αγώνα που έφερε αποτελέσματα. Που πολλές φορές  μας έφερε και σε τριβές. Ήταν πολλές οι φορές που τον είδα απρόσκλητο έξω από το γραφείο μου, χωρίς να έχει ραντεβού. Πολλές ήταν εκείνες οι φορές που δεν μπορούσα να του αρνηθώ , πράγματα που δεν θα του τα έδινα αν δεν τα διεκδικούσε με τέτοιο πάθος. Ο Θόδωρος Καρυπίδης αγαπάει τον τόπο του και πιστεύω ότι έχει καταφέρει πολλά για τον τόπο του και πιστεύω ότι οι κάτοικοι της περιφέρειας θα του το αναγνωρίσουν στις 26 Μαΐου στις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα του ανανεώσουν τη θητεία γιατί του αξίζει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Μανώλη Στεργίου, λέγοντας πως οι κάτοικοι ήδη τον πρότειναν μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και μάλλον θα είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα ανακοινωθεί στις εκλογές, πριν καν κλείσουν οι κάλπες, συγχαίροντας τον και καταλήγοντας πως «το εγχείρημα της αμεσοδημοκρατίας και της αυτοοργάνωσης που έχετε εδώ είναι ένα παράδειγμα για όλους μας», ευχαριστώντας το Βελβεντό για τα παραδείγματα «αγώνα» και «δημοκρατίας» που δίνει.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Σύλληψη δύο ατόμων στην Πτολεμαΐδα  για κατοχή 7.759 πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους 15 κιλών και 50 γραμμαρίων

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνελήφθησαν χθες (24-02-2021) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του ...