Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Τέρμα οι αυταπάτες – Ο ΑΔΜΗΕ ιδιωτικοποιείται, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Τέρμα οι αυταπάτες – Ο ΑΔΜΗΕ ιδιωτικοποιείται, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 18/5/2016 κατατέθηκε από την κυβέρνηση  το Σχέδιο Νόμου: «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υφαρπάζει την ιδιωτική περιουσία, μέσω της υπερφορολόγησης, του ΕΝΦΙΑ και της παράδοσης τωνδανείων των πολιτών και των επιχειρήσεων  στα κοράκια των επενδυτικών οίκων.  Θέτει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία στην κατοχή του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων με την αθώα επωνυμία: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΑΕ», παραχωρώντας την διαχείριση της περιουσίας του Ελληνικού κράτους και τον εθνικό, παραγωγικό, οικονομικό και κοινωνικό σχεδιασμό στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών.

Κάθε επίφαση Δημοκρατίας, Εθνικής κυριαρχίας  έχει αρθεί!

Οριστικοποιεί τη μεθοδολογία διαχωρισμού και ιδιωτικοποίησης εν τέλει του ΑΔΜΗΕ, την εφαρμογή των ΝΟΜΕ, καταστρέφει τη ΔΕΗ, δυναμιτίζοντας τη βιωσιμότητά της  και ανοίγει το δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της! Η Ελλάδα και οι πολίτες της πωλούνται!

Ξεκινώντας από τον πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ  με παραμονή, υποτίθεται, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Την μεταβίβαση του ανώτερου καταληκτικού ποσοστού του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή. Δεν γίνεται αναφορά προς το παρόν στο management, η κατοχή του οποίου όμως ορίζει και την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στον απλό από τον «στρατηγικό» επενδυτή.
  • Την εισαγωγή στο χρηματιστήριο μέσω εταιρίας συμμετοχών HoldingCo του 51% των μετοχών , όπου το 51% αυτής θα ανήκει στο δημόσιο και το 49% στους λοιπούς μετόχους της ΔΕΗ.
  • Την πώληση και μεταβίβαση τουλάχιστον του 25% των μετοχών στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Για το μετοχικό κεφάλαιο εκδίδεται μία μετοχή υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου η οποία είναι αμεταβίβαστη.

Όλα αυτά με δαπάνη και επιμέλεια ΔΕΗ!

 

Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση του 26% (51% του 51%) του Δημοσίου της εταιρείας HoldingCo. Οι μετοχές αυτές υπόκεινται στους κανόνες της χρηματιστηριακής αγοράς και μπορούν να υποστούν και βίαιη εξαγορά. Είναι εξωφρενικό να παραδίδονται στο τζόγο του χρηματιστηρίου μετοχές μίας εκ των στρατηγικότερων επιχειρήσεων της χώρας για την  ασφάλεια και την οικονομία της!

Όσο για το 25% της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ ΑΕ, θα έχει τη μοίρα που ορίζει ο νόμος και για την ίδια τη ΔΕΗ.

Η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή του συνόλου των μετοχών του κράτους σε δημόσιες επιχειρήσεις μεταβιβάζεται άνευ ανταλλάγματος στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ). Και αυτή με τη σειρά της ανήκει στην : «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΑΕ».

Εκεί καταλήγει και το 34% που κατέχει το Δημόσιο στη ΔΕΗ, όπως επίσης και το 17% που έχει ήδη παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

 

Και για να μην δημιουργούνται εσκεμμένες παρανοήσεις και αυταπάτες, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  ΑΕ»:

  • Η Εταιρεία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας χάριν του δημοσίου συμφέροντος για ειδικό σκοπό, ο οποίος προσδιορίζεται α. ως αποπληρωμή του φερόμενου ως δημόσιου χρέους β. ως συνεισφορά πόρων για τη επενδυτική πολιτική της χώρας η οποία ελέγχεται πλήρως από τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
  • Η διάρκεια της Εταιρείας ορίζεται σε 99 έτη – η διάρκεια του ΤΑΙΠΕΔ ήταν 6 έτη.
  • Με τη σύσταση/απόκτηση νομικής προσωπικότητας της Εταιρείας τα παρακάτω νομικά πρόσωπα θεωρούνται άμεσες θυγατρικές αυτής.

α.   Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

β.   Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

γ.   Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)

δ.   Η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ)

Δηλαδή παραδίδεται όλος ο Δημόσιος πλούτος. Μάλιστα στο παράρτημα Δ του Άρθρου 198, αναφέρεται ότι  η ΔΕΗ μαζί με άλλες κρίσιμες δημόσιες εταιρίες ΕΥΑΘ, ΔΕΥΑΠ. ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μεταφέρονται στην ΕΔΗΣ στο αμέσως επόμενο διάστημα και οι συγκοινωνίες μαζί με τα ΕΛΤΑ, άμεσα.

  • Ο έλεγχος και η ευθύνη λειτουργίας της Εταιρίας βρίσκεται στα χέρια του 5μελούς Εποπτικού Συμβουλίου που ορίζει και το ΔΣ. Ο Πρόεδρος και ένα μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τα υπόλοιπα 3 μέλη από το Ελληνικό Δημόσιο με τη σύμφωνη γνώμη του ESMκαι της ΕΕ.

 

Ποιος δημόσιος έλεγχος; Ο ΑΔΜΗΕ ιδιωτικοποιείται, η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά πωλούνται στο όνομα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου αγοράς που υπηρετεί και επιβάλλει  η ΕΕ.Όλα υπό τον έλεγχο των δανειστών.

Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι θα ωφεληθούν οι Έλληνες εργαζόμενοι, η ελληνική οικονομία από αυτό το πρωτάκουστο γιουσουρούμ;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανοχή και η υπομονή όταν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μηχανικοί,εξοντώνονται και πετιούνται έξω από το επάγγελμα, όταν οι ασφαλιστικές εισφορές δίνονται χωρίς αντίκρισμα, οι συντάξεις δεν αρκούν για να ζήσεις, οι μισθοί για τους περισσότερους και για εμάς δεν θα αρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση; Σε λίγο δεν θα έχει μείνει ούτε σπίτι, ούτε δουλειά, ούτε πατρίδα.

 

Αρκετά! Αυτή η πολιτική δεν έχει τελειωμό. Πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

Δεν θα πεθάνουμε για τα χρέη τους.

 

Συμμετέχουμε σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε συντονισμό ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική, ενάντια σε αυτό το αδιανόητο νομοσχέδιο!

Και καλούμε σε αυτή τη μάχη της αξιοπρέπειας όλους όσους συναισθάνονται την ευθύνη τους απέναντι στους συναδέλφους τους, την κοινωνία και τον τόπο.

Κανένα ΔΣ, καμίας εταιρίας , δεν πρέπει να υλοποιήσειτις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ένα μόνο τελευταίο έντιμο καθήκον οφείλουν να υπηρετήσουν.

Την υποβολή άμεσα των παραιτήσεων όλων των μελών των ΔΣ, ως ύστατο από πλευράς τους μέσο αντίστασης και ύψιστο χρέος απέναντι στους συναδέλφους τους.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team