Αρχική > Slider > Αγωνία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα

Αγωνία για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ

Στην έγκριση της πρότασης ένταξης στο ΕΑΠ  2012-2016 του έργου αύξησης της θερμικής ισχύος της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Το έργο αφορά τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης με την Πτολεμαΐδα 5 και συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση της μελέτης, προκειμένου να μην υπάρξει στο προσεχές μέλλον πρόβλημα με τη θέρμανση στην πόλη.

Όπως τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά που εισηγήθηκε το θέμα, γίνεται αγώνας ώστε να μην υπάρξει κενό με τη σύνθεση της τηλεθέρμανσης και οφείλουν να γίνουν οι προετοιμασίες ώστε να συνδεθεί το σύστημα με την τηλεθέρμανση. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΑΠ (Τοπικό Πόρο) .  Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης έκανε λόγο για ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, λέγοντας πως «μπορεί να προλάβουμε τις διαδικασίες, θα πρέπει να υπάρξει χρηματοδότηση για να αναθέσουμε τις μελέτες».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης απαντώντας σε ανησυχίες που τέθηκαν σχετικά με το μέλλον της τηλεθέρμανσης αν δεν υπάρξει παράταση στις ώρες λειτουργίας των  ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου , απάντησε πως «και το Αμύνταιο και η Πτολεμαΐδα δεν θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση, ό,τι και να γίνει με τις ώρες . Αυτό είναι η δέσμευση του υπουργείου».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team