Αρχική > Slider > Αγέλες αδέσποτων σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ – Πρόγραμμα περισυλλογής σκυλιών ξεκίνησε στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Αγέλες αδέσποτων σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ – Πρόγραμμα περισυλλογής σκυλιών ξεκίνησε στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Οι αγέλες των αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν ελεύθερα και συχνά είναι επιθετικά, προκαλώντας τον φόβο των πολιτών, δεν είναι μόνο πρόβλημα των πόλεων, αλλά εδώ και καιρό εμφανίζεται οξυμένο και στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ.

Σταθμοί και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας έχουν γεμίσει αδέσποτα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ορισμένα από τα αδέσποτα έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς επιθετική συμπεριφορά και έχουν επιτεθεί στο προσωπικό, ενώ σε μία – δύο περιπτώσεις αδέσποτο δάγκωσε εργαζόμενο. Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος είναι επιτακτική, γι’ αυτό κάποιοι διευθυντές υπηρεσιακών μονάδων της ΔΕΗ έχουν προβεί στη λήψη μέτρων. Ειδικότερα, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, επειδή εκτιμήθηκε ότι το θέμα με τα αδέσποτα ξέφυγε από κάθε έλεγχο έχει αρχίσει η περισυλλογή τους. Όπως εξηγεί ο διευθυντής του σταθμού Βασίλης Τσίγκας, «στο σταθμό κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα, τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ενοχλητικά. Μαζεύονται κυρίως σε χώρους που τα ταΐζουν, όπως στην πύλη, στο ιατρείο και στο εστιατόριο, όπου δημιουργείται το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν οι εργαζόμενοι. Ειδικά οι γυναίκες που φοβούνται περισσότερο, διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα».

Με βάση την  παραπάνω κατάσταση, όπως σημείωσε ο διευθυντής του σταθμού, «αποφασίσαμε να προβούμε στην  περισυλλογή των αδέσποτων». Επειδή όμως η διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, δεν διαθέτει ούτε τα μέσα, ούτε έχει την αρμοδιότητα για μια τέτοια δράση, προχώρησε σε υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το δήμο Κοζάνης. Από τα τέλη Μαΐου οπότε άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, ο «μπόγιας» του δήμου Κοζάνης εμφανίστηκε στο σταθμό και ξεκίνησε η περισυλλογή σκυλιών. Τα σκυλιά που συλλέγονται οδηγούνται στο κυνοκομείο του δήμου Κοζάνης και από εκεί στον κτηνίατρο που είναι συμβεβλημένο με τον δήμο. Ο κτηνίατρος προβαίνει σε στείρωση των ζώων και τοποθετεί ένα ειδικό κλιπς. Το ζώο μένει στο κυνοκομείο όσες ημέρες κριθεί απαραίτητο για την ανάρρωσή του από την επέμβαση και στη συνέχεια αφήνεται ελεύθερο, αφού πλέον  έχει στειρωθεί, οπότε είναι ακίνδυνο.

Μέχρι τώρα έχουν περισυλλεχθεί περί τα 30 σκυλιά από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εκ των οποίων τα 20 στειρώθηκαν και πρόκειται να στειρωθούν και τα υπόλοιπα. Το πρόγραμμα περισυλλογής είναι ανοιχτό και θα διαρκέσει μέχρι την  περισυλλογή και του τελευταίου αδέσποτου. Πάντως, το αποτέλεσμα ήδη φαίνεται στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, καθώς όπως δήλωσε εργαζόμενος, «μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε μέσα στο σταθμό από τα αδέσποτα. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με την  περισυλλογή όλων των αδέσποτων».

Να σημειωθεί τέλος, ότι παλιότερα είχε γίνει προσπάθεια περισυλλογής αδέσποτων από διάφορα ορυχεία και από τον ΑΗΣ Καρδιάς, σε συνεργασία με τον δήμο Εορδαίας, η οποία όμως δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, γι’ αυτό ίσως πρέπει να επαναληφτεί και να γίνει πιο συστηματική.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας