Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αυξημένη η κίνηση στην αγορά της Κοζάνης φέτος τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρσι

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά της Κοζάνης φέτος τα Χριστούγεννα σε σχέση με πέρσι

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

«Ανάσα» στην  αγορά της Κοζάνης έδωσε η χριστουγεννιάτικη κίνηση, η οποία ήταν καλύτερη από πέρυσι και κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και την Πρωτοχρονιά.

«Η αγορά κινήθηκε αρκετά καλά σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εορταστική περίοδο», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης. Ο Αθανάσιος Δραγατσίκας διευκρίνισε ότι «τα απογεύματα δεν ήταν τόσο καλά, πιστεύω λόγω του ψύχους, αλλά κινήθηκε καλύτερα και σε ικανοποιητικά επίπεδα το Σάββατο και την Κυριακή. Εκτιμώ ότι η αύξηση σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα είναι της τάξης του 5-7% και σε κάποια επαγγέλματα είναι παραπάνω και φτάνει το 10%».

Υπενθύμισε στον κόσμο ότι «και αυτή την εβδομάδα θα είμαστε ανοιχτά πρωί και απόγευμα 9-2 και 5-9, το Σάββατο από τις 9 έως τις 4 και την Κυριακή 11-4. Είμαστε αισιόδοξοι, η αγορά έτσι κι’ αλλιώς είναι δυνατή, γεμάτη από εμπορεύματα και πιστεύουμε ότι θα κινηθούμε καλύτερα και αυτές τις μέρες και να κλείσει έτσι το έτος, επιτέλους με ένα θετικό πρόσημο, συγκρίνοντας με τα τελευταία οκτώ χρόνια που βρισκόμαστε σε κρίση». Τόνισε ότι το “peak”(κορυφή) έγινε τα Χριστούγεννα, ενώ για την Πρωτοχρονιά, προέβλεψε κάποια κάμψη, ωστόσο θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα. Ειδικότερα, είπε ότι «τα Χριστούγεννα είναι καλύτερες ημέρες για τα καταστήματα, τώρα θα είναι λίγο πτωτικά, αλλά δεν παύει να είναι μία κίνηση που δίνει ανάσα στην αγορά. Αυτή η ανάσα ελπίζουμε να συνεχίσει».

Για τις εκπτώσεις, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, είπε ότι «ξεκινούν κατά τις 12 με 15 Ιανουαρίου, οπότε θα μπούμε πάλι δυναμικά σε έναν ρυθμό εκπτωτικό και περιμένουμε τον κόσμο να ανταπεξέλθει, να βγει στην  αγορά. Η ψυχολογία του κόσμου θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι και ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας