Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα μετά το lockdown

Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Πτολεμαΐδα μετά το lockdown

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μετά από αρκετούς μήνες και με το Lockdown να αποτελούσε μια ζοφερή πραγματικότητα για όλους, ο δήμος Εορδαίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης στην Πτολεμαΐδα μια πολύ όμορφη και άκρως συμβολική εκδήλωση, τιμής στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η εκδήλωση, στην οποία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έγινε στο πάρκο εκτάκτων αναγκών της πόλης, ενώ στόχος ήταν να τιμηθεί η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας αλλά και να παραμείνει η υπενθύμιση της υποχρέωσης συνέχισης του αγώνα για διεθνή αναγνώριση.

Στη φετινή εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, συμμετείχαν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας καθώς και όλοι οι Ποντιακοί Σύλλογοι της Εορδαίας, ενώ την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με τίτλο «Πτολεμαΐδα: Τόπος Μνήμης και Διεκδίκησης», έκανε το στέλεχος της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαΐδας Παναγιώτης Μωυσιάδης.

Ενεργή συμμετοχή είχαν ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και η Πολιτιστική Λέσχη Ποντίων Περδίκκα, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργος Χριστοφορίδης.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης το δημαρχείο Εορδαίας φωτίζεται σε συμβολικό κόκκινο χρώμα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...