Αρχική > Αρθρογραφία > Ὁ αφιερωματικὸς τόμος 374 σελίδων για το 1821 του περιοδικού «Ἐνδοχώρα» που εκδίδεται στην Αλεξανδρούπολη -Γράφει ο Θεοφάνης μαλκίδης

Ὁ αφιερωματικὸς τόμος 374 σελίδων για το 1821 του περιοδικού «Ἐνδοχώρα» που εκδίδεται στην Αλεξανδρούπολη -Γράφει ο Θεοφάνης μαλκίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailὉ αφιερωματικὸς τόμος 374 σελίδων για το 1821 του περιοδικού «Ἐνδοχώρα» που εκδίδεται στην Αλεξανδρούπολη για πάνω από τριάντα χρόνια, τόμος ο οποίος κυκλοφόρησε πριν από λίγο με την επιμέλεια του Ι. Κουριαννίδη, του Δ. Κασαπίδη και του γράφοντος, μὲ πρωτότυπες ἐργασίες ἀπὸ καταξιωμένους ἐπιστήμονες και φιλοτεχνήθηκε στὸ ἐξώφυλλο καὶ τὸ ὀπισθόφυλλό του ἀπὸ νέους δημιουργούς, ἀναδεικνύει τα γεγονότα καὶ τα πρόσωπα τῆς Ἐθνεγερσίας.
Στην εισαγωγή την οποία υπογράφω σημειώνω, μεταξύ των άλλων τα εξής: «Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση, αναδεικνύουμε το κυρίαρχο για την ελληνική οντολογία, για την εθνική μας επιβίωση και συνέχεια, γεγονός.
Οι στιγμές της Επανάστασης, οι καθοριστικές μάχες, τα πρόσωπα είναι παρόντα μέσα από τα κείμενα του ειδικού αυτού τεύχους: «Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ” ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά»
Τα κείμενα συμβάλλουν στις οφειλόμενες πράξεις τιμής στους απελευθερωτές μας, αλλά και στην κατάθεση ενός Ελληνικού λόγου ο οποίος τείνει να εξαφανιστεί από τη δημόσια συζήτηση….»

http://malkidis.blogspot.com/2021/06/1821_16.html

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νίκος Σαμαράς, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Μποδοσάκειου για όσους αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν: «Όταν εμβολιαστούν θα απευθυνθούν στον πνευματικό τους, στον Βελόπουλο, τον Τράγκα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες περίπου συμπολίτες μας αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν. Το θεωρώ δεδομένο ότι όταν ασθενήσουν και ...