Αρχική > Ελλάδα > Αεροδρόμιο Μακεδονία: Το 2019 μεταφέρεται η λειτουργία του νέου «υπερατλαντικού» διαδρόμου

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Το 2019 μεταφέρεται η λειτουργία του νέου «υπερατλαντικού» διαδρόμου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το 2019 μεταφέρεται η λειτουργία του «υπερατλαντικού» διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 του Αεροδρομίου Μακεδονία. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών το έργο παίρνει παράταση 365 και νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 31.12.2018. Αυτό σημαίνει πως η λειτουργία του νέου διαδρόμου θα ξεκινήσει από το 2019, εφόσον βεβαίως δεν έχουμε και άλλες καθυστερήσεις.

Έτσι μπορεί τα χαμόγελα να περισσεύουν από την παραχώρηση του Αεροδρομίου Μακεδονία και τα έργα για την δημιουργία νέου αεροσταθμού μέχρι το 2021 αλλά τα έργα για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του διαδρόμου προσαπογειώσεων έχουν μπροστά τους αρκετούς μήνες εργασιών ακόμα. Στο σύνολο τους τα έργα έχουν κόστος άνω των 300εκ.ευρώ και είναι από τα λεγόμενα «αιώνια έργα» μιας και η πρώτη σύμβαση (για την επέκταση κατά 1.000 μέτρα στη θάλασσα) υπεγράφη στις 31 Οκτωβρίου 2005. Ανάδοχος του έργου είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ.

Εκτός από το κύριο έργο γίνεται και επέκταση του παράλληλου τροχιόδρομου. Για την κατασκευή των δύο διαδρόμων επιχωματώνεται θαλάσσιο τμήμα μήκους 1.064 μέτρων και πλάτους 450 μέτρων. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου ήταν 246 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως η αναβάθμιση και επέκταση του διαδρόμου 10-28 αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για να μπορεί το Αεροδρόμιο Μακεδονία να δέχεται υπερατλαντικές πτήσεις (το μήκος του διαδρόμου θα είναι 3,4χλμ) αλλά και να αυξηθεί η ικανότητα του πτητικού έργου. Επίσης αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης του τουρισμού τόσο για την πόλη όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team