Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Άδειες καρέκλες» και στην Κοζάνη την Τετάρτη από τους καταστηματάρχες της εστίασης- Έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα- Πόσα μαγαζιά θα ανοίξουν και με τι προσωπικό

«Άδειες καρέκλες» και στην Κοζάνη την Τετάρτη από τους καταστηματάρχες της εστίασης- Έντονος προβληματισμός για την επόμενη μέρα- Πόσα μαγαζιά θα ανοίξουν και με τι προσωπικό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με άδειες καρέκλες από τα καταστήματα εστίασης της πόλης θα γεμίσει την Τετάρτη στις 8 το απόγευμα η κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με το σύλλογο των ιδιοκτητών καταστημάτων να στέλνει το δικό του μήνυμα για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συμβολική αυτή κίνηση θα πραγματοποιηθεί σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ως μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Empty Chairs»(άδειες καρέκλες), με την απόφαση του τοπικού συλλόγου για συμμετοχή στη δράση να οριστικοποιείται σήμερα το απόγευμα(η συμμετοχή θεωρείται δεδομένη).

Έτσι την Τετάρτη, ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης θα γεμίσει συμβολικά με τις άδειες καρέκλες, με τους καταστηματάρχες βέβαια εδώ και αρκετό καιρό να έχουν εκδηλώσει σε όλα τα επίπεδα μια σειρά ζητημάτων τα οποία έχουν προκύψει.

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος οδηγεί σε δυσοίωνες προβλέψεις, με το ερώτημα να μην είναι πλέον «πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά» αλλά «πόσα μαγαζιά θα ανοίξουν και για πόσο».

Το κλειδί που θα γυρίσει στην πόρτα των καταστημάτων εστίασης σημαίνει αυτομάτως έξοδα, χωρίς προβλεπόμενα έσοδα, ενώ ένα κάρο υποχρεώσεις έχουν μαζευτεί τους 2 αυτούς μήνες του lock down, με εμπορεύματα να έχουν πεταχτεί και λογαριασμούς να εκκρεμούν.

Όπως όλα δείχνουν ο περιορισμός του προσωπικού είναι μονόδρομος, με πολλές επιχειρήσεις να μετατρέπονται ακόμα και σε ατομικές(χωρίς προσωπικό) σε κάποιες των περιπτώσεων, ενώ η μεγάλη συζήτηση έχει να κάνει και με «πόσος κόσμος θα βγει την επόμενη μέρα να φάει ή να πιει».

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα που άνοιξε για την παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστου χώρου, ώστε να γίνει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τα τοπικά καταστήματα εστίασης σκέφτονται τις προτάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, υπάρχει όμως ο φόβος του αθέμιτου ανταγωνισμού ή ακόμα και των παράλογων απαιτήσεων που μπορεί να οδηγήσει σε διαφωνίες μεταξύ των μαγαζιών.

Ήδη πολλοί καταστηματάρχες έχουν πάρει τη μεζούρα, μετρώντας πόσα τραπέζια και καρέκλες θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στους εξωτερικούς χώρους, με τον περιορισμό να φτάνει κάτω από το 50%.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας