Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Α. Παπαζαχαρίας, Περιφ/κός Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας: «Χρέος των πολιτών η λήψη μέτρων προστασίας την αντιπυρική περίοδο»

Α. Παπαζαχαρίας, Περιφ/κός Διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας: «Χρέος των πολιτών η λήψη μέτρων προστασίας την αντιπυρική περίοδο»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έκκληση στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο για την αποτροπή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε αρχές Μαΐου,αλλά και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές, απηύθυνε ο Περιφερειακός Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας

«Από 1η Μαΐου που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, για οποιοδήποτε λόγο, πέραν του ότι οι αγρότες δεν πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμούς των χωραφιών που καλλιεργούν ανάβοντας φωτιά»,  δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής.

Τόνισε επίσης ότι είναι χρέος των πολιτών να καθαρίζουν τα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα  σε κατοικημένες περιοχές. «Είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και το προσεχές διάστημα είναι μια εργασία στην οποία πρέπει να προβούν όλοι οι ιδιοκτήτες, ούτως ώστε να μην έχουμε προβλήματα τουλάχιστον σε κατοικημένες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζαχαρίας, επισημαίνοντας ότι «όπως έδειξε η περσινή εμπειρία όπου υπάρχουν σπίτια πρέπει η προσοχή μας να είναι πολύ μεγαλύτερη».

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, λέγοντας: «Θα πρέπει και οι πολίτες να εφαρμόσουν μέτρα αυτοπροστασίας, έτσι ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου -Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο που είναι μεγαλύτερη η επικινδυνότητα, να καθαρίσουν οικόπεδα και αγροτεμάχια, να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας, όπως προβλέπεται άλλωστε εντός οικισμών και πόλεων, για να αποφύγουμε έτσι μεγάλες πυρκαγιές και να έχουμε έτσι λιγότερες καταστροφές κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη