Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > 64 διαθεσιμότητες καθηγητών στη Δυτική Μακεδονία

64 διαθεσιμότητες καθηγητών στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

sholeio_27

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες η ΕΛΜΕ Κοζάνης, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, μεταξύ αυτών και όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η χτεσινή κινητοποίηση εντάσσεται σε σειρά κινητοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και αρκετό καιρό και συνεχίζονται μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά κυρίως πρέπει να σημειωθεί ότι συμπίπτει με την ανακοίνωση 2.122 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την διαπιστωτική πράξη του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η οποία δημοσιεύτηκε χτες.

Ανάμεσα στις χιλιάδες διαθεσιμότητες στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνονται 24 διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία. Η μερίδα του λέοντος βρίσκεται στην Κοζάνη με 42 διαθεσιμότητες, από 8 σε Φλώρινα και Γρεβενά και 6 στη Καστοριά.

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν χτες στις 10 το πρωί για να διαμαρτυρηθούν    στον χώρο του 2ου ΕΠΑΛ  Κοζάνης, σε ένα σχολείο που στην ουσία καταργούνται τα 2/3 των δομών του, προκειμένου – όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κοζάνης – «να αντιδράσουμε  στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συσπειρώνουμε τους εκπαιδευτικούς με τους  εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απαντάμε  στις προσπάθειες εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και συνεχίζουμε τον αγώνα μας:

-για να μη φύγει κανείς συνάδελφός  μας
-για να είμαστε όλοι – γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, παρόντες στα σχολεία και τους μεγάλους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κοζάνης οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι της χτεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης, προηγήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη αντίστοιχη συγκέντρωση στην ΕΠΑΣ Κοζάνης, ενώ προϋπήρξε και ένα μπαράζ κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στο πανδυτικομακεδονικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διανομή ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο κ.λ.π.

Χ.Β.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team