Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > 600.000 ευρώ για την επέκταση του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Εορδαίας – Θα κατασκευαστούν ακόμη 60 κελιά και θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες προς τα αδέσποτα – Πάνω από 200 έχουν ήδη υιοθετηθεί!

600.000 ευρώ για την επέκταση του Δημοτικού Κυνοκομείου του Δήμου Εορδαίας – Θα κατασκευαστούν ακόμη 60 κελιά και θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι υπηρεσίες προς τα αδέσποτα – Πάνω από 200 έχουν ήδη υιοθετηθεί!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Εορδαίας για επέκταση του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδας. Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» η «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Εορδαίας» συνολικού προϋπολογισμού 619.226,24 € (συμπ. Φ.Π.Α.).

Το καταφύγιο του δήμου που αδειοδοτήθηκε μετά από ενέργειες της τωρινής δημοτικής αρχής, έκανε ριζική ανακαίνιση και πλέον λειτουργεί νόμιμα μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, δυναμικότητας 80 αδέσποτων ζώων. Με την απόφαση του ΥΠΕΣ για επιπλέον χρηματοδότηση, σκοπός είναι να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο καταφύγιο συνολικά 140 θέσεων φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς (80 υπάρχουσες και 60 οι οποίες θα κατασκευαστούν με το έργο).

Πιο συγκεκριμένα το νέο καταφύγιο θα περιλαμβάνει :

 • Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως.
 • Αίθουσα προσωπικού.
 • Αποθήκη τροφών και υλικών.
 • Αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και είδη.
 • Αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων.
 • Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων κυνών.
 • Αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων λοιπών ζώων.
 • Προαύλιο ασκήσεως κυνών.
 • Εγκαταστάσεις παροχής θερμού-ψυχρού ύδατος αφοδευτηρίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Λόφτσαλης, με την επέκταση το καταφύγιο θα εκσυγχρονιστεί, θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του και θα βελτιώσει τις υποδομές του. Θα υπάρχει επιπλέον κτήριο, ενώ στο υπάρχων υπάρχει μικρό ιατρείο για τα ζώα, το γραφείο προσωπικό, αποδυτήρια προσωπικού, χώρος αναμονής, μικρό αναρρωτήριο ζώων. Οι επεμβάσεις γίνονται είτε από ιδιώτες κτηνιάτρους στο χώρο τους, είτε με τον συμβασιούχο κτηνίατρο στο χώρο του καταφυγίου.

Με τη χρηματοδότηση θα προστεθούν, όπως τονίζει ο κ. Λόφτσαλης, 60 νέα κελιά, σύγχρονων, με όλες τις προβλέψεις, ανακαίνιση υποδομών και όλα τα προβλεπόμενα. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναβάθμισης είναι μέχρι το τέλος του ’22, ενώ για να γίνει η διαδικασία θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, θα προκύψει μειοδότης και θα ακολουθήσει η διαδικασία με τον ανάδοχο.

Με την ανακαίνιση θα αυξηθεί η δυναμικότητα στο καταφύγιο και θα αναβαθμιστεί σημαντικά το υπάρχον, ώστε να είναι ακόμη πιο σύγχρονο και ακόμη πιο λειτουργικό, λέει ο κ. Λόφτσαλης. Μάλιστα θα γίνει και νέο ιατρείο για τα ζώα.

Την ίδια στιγμή οι περισυλλογές ζώων από το δήμο συνεχίζεται καθημερινά και ο δήμος επιλαμβάνεται όπου χρειάζεται. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μάλιστα, σε συγκεκριμένα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συγκεκριμένα ζώα είναι δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου επιμερίζεται ως εξής:

 • Ποσό 000,00 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΑΕ 055 2017ΣΕ05500010).
 • Ποσό 226,24 € από Ιδίους Πόρους του Δήμου Εορδαίας».

Υιοθεσίες αδέσποτων – Βρείτε μια αγκαλιά στο Petarisma.gr

Εν τω μεταξύ, πάνω από 200 αδέσποτα ζώα έχουν υιοθετηθεί, ήδη, σε μια προσπάθεια του δήμου Εορδαίας όλα τα αδέσποτα σκυλιά που είναι κατάλληλα προς υιοθεσία, να βρουν μια αγκαλιά. Στην πολύ καλή σελίδα www.petarisma.gr, μπορείτε να βρείτε στοιχεία, πληροφορίες και φωτογραφίες από τα ζώα προς υιοθεσία. Όλα δίνονται τσιπαρισμένα με πιστοποιητικά υιοθεσίας. Στην ίδιας σελίδα θα βρείτε και άλλα σχετικά νέα.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών βρέθηκε ο Αν. Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ...