Αρχική > Slider > 4 Νοεμβρίου ο Π. Παυλόπουλος στην Σιάτιστα, μετά από πρόσκληση του δήμου Βοΐου

4 Νοεμβρίου ο Π. Παυλόπουλος στην Σιάτιστα, μετά από πρόσκληση του δήμου Βοΐου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του τα Ελευθέρια της ιστορικής κωμόπολης της Σιάτιστας, στις 4 Νοεμβρίου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του δήμου Βοΐου.

Σχετική απόφαση για την πρόσκληση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, το οποίο συγκρότησε μία επιτροπή, προκειμένου να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την επίδοσή της. Η επιτροπή με επικεφαλής τον δήμαρχο Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλο, συναποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Σιάτιστας Λάζαρο Γκερεχτέ και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ελευθέριο Τζιλίνη, μετέβη την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα και στη 1 το μεσημέρι διάβηκε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Η συνάντηση αντί για πέντε λεπτά της ώρας που προβλεπόταν αρχικά, διήρκησε μισή ώρα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της Σιάτιστας και ευρύτερα της Μακεδονίας. Συγχρόνως ο δήμαρχος προσκάλεσε και επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 4 Νοεμβρίου, επιδίδοντας την πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εκείνη τη στιγμή δεν μας απάντησε, αλλά καταλάβαμε από τη συμπεριφορά του και από τη θέρμη με την οποία μας υποδέχτηκε ότι η ανταπόκριση θα ήταν θετική». Πράγματι, την επόμενη ημέρα το Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας τηλεφώνησε στο δημαρχείο Βοΐου και ανακοίνωσε επισήμως την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο δήμαρχος Βοΐου Δ. Λαμπρόπουλος, δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» πως «είναι μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχτώ στο δήμο Βοΐου και στην πόλη της Σιάτιστας, με αφορμή τα Ελευθέρια της πόλης, τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο». Οι παλιότεροι θυμούνται ότι την Σιάτιστα ο μόνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε επισκεφτεί την Σιάτιστα, πριν από 30 και πλέον χρόνια, ήταν το 1975-76 επί πρωθυπουργίας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο δήμο Βοΐου και στην Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας πρόκειται να συσταθεί άμεσα επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας