Αρχική > Slider > 3η στην Ευρώπη η Κοσμίδου Σταυρούλα: Η αθλήτρια του ΑΙΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΠΘ από την Πτολεμαΐδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφυροβολία!

3η στην Ευρώπη η Κοσμίδου Σταυρούλα: Η αθλήτρια του ΑΙΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΠΘ από την Πτολεμαΐδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφυροβολία!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση κατέκτησε η Σταυρούλα Κοσμίδου, χάρη στον εξαιρετικό της αγώνα στον τελικό της σφυροβολίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ.

Η 17χρονη αθλήτρια μπορεί να μην βρέθηκε σε μέρα να κυνηγήσει το ατομικό της ρεκόρ (68,21 μ.) , ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να βρει την βολή που θα θα της έδινε μετάλλιο, στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 65,98 μ., ενώ νωρίτερα είχε πετύχει 64,03 μ., 63,54 μ., 65,11 μ. και 56,22 μ. ενώ ήταν άκυρη στην τρίτη της βολή. Η Μαριόλα Μπούκελ έμεινε τελικά τέταρτη, ωστόσο με 65,56 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Βαλερίγια Ιβανένκο, που σήμερα ήταν ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες, αφού έστειλε τη σφύρα στα 73,25 μέτρα. Δεύτερη ήταν η Σάρα Κίλινεν (Φινλανδία), που όχι μόνο πήγε με αξιώσεις στη διοργάνωση, αλλά κατάφερε με 69.52 μ. να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ.

Στον τελικό της σφυροβολίας συμμετείχε και η Παναγιώτα Φρίγγη, που έμεινε στη δέκατη θέση με 61,10 μέτρα. Η νεαρή είναι πρώτη χρονιά κορασίδα και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται θετικά το μελλον της στους στίβους.Η εξαιρετική Σταυρούλα Κοσμίδου αποτελεί αθλήτρια με μέλλον στο αγώνισμα ικανή να πρωταγωνιστήσει και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Η χώρα μας έφτασε στο όγδοο μετάλλιο της στην ιστορία του θεσμού, ενώ στην 12η θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Στον προκριματικό των 2.000 μ. στιπλ αγωνίστηκε ο Θανάσης Παπαγιαννούλας, ο οποίος κατέλαβε την 21η θέση στο σύνολο με 6.20.59. Ο αθλητής αποκόμισε εμπειρίες, τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει στο μέλλον.

Τα ελληνικά μετάλλια

Γκιορ 2018
2η 5.000 μ. βάδην Όλγα Φιάσκα 23.39.12
3η μήκος Σπυριδούλα Καρύδη 6,23 μ. π.ρ.Κ
3η σφυροβολία Σταυρούλα Κοσμίδου 65,98 μ.

Τιφλίδα 2016
1ος επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής 5.45μ.
1ος μήκος Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης 7,60 μ.
1ος σφαιροβολία Οδυσσέας Μουζενίδης 21,51 μ.
2ος ύψος Αντώνης Μέρλος 2,16 μ.
3η ύψος Δέσποινα Μαλταμπέ 1,75 μ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team