Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης στην Κοζάνη: Τι λένε στην κάμερα του e-ptolemeos.gr ιδιοκτήτες καφε- εστιατορίων αλλά και τι θα γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα από τον Δήμο (video)

Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης στην Κοζάνη: Τι λένε στην κάμερα του e-ptolemeos.gr ιδιοκτήτες καφε- εστιατορίων αλλά και τι θα γίνει με τα τραπεζοκαθίσματα από τον Δήμο (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Άνοιξαν σήμερα Δευτέρα, εκ νέου τα καταστήματα εστίασης της Κοζάνης. Καφετέριες, εστιατόρια, καφέ μπαρ , τσιπουράδικα που βρίσκονταν σε πυρετό προετοιμασίας όλες τις τελευταίες ημέρες στην Κοζάνη, άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα τους και περιμένουν τον κόσμο να βγει και να διασκεδάσει, διατηρούνται την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Σάννας, «ζητάμε τη στήριξη του δήμου και του κράτους για να προχωρήσουμε. Ανοίξαμε σήμερα τα καταστήματα μας και περιμένουμε τον κόσμο. Είναι νωρίς ακόμη για να φανεί η κίνηση, αυτό θα δείξει τις επόμενες ώρες και ημέρες αλλά πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα βγει έξω και θα διασκεδάσει».

Ο δήμος Κοζάνης θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος ώστε να βοηθήσει αυτό τον κλάδο που δίνει ζωή στην πόλη και όλο το προηγούμενο διάστημα πέρασε τόσο δύσκολα με την κρίση του κορωνοϊού, τόνισε στην κάμερα του «e-ptolemeos» ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι σήμερα θα συνεδριάσει η σχετική επιτροπή του Δήμου και θα εξετάσει κατά περίπτωση όλες τις αιτήσεις των καταστηματαρχών ώστε όπου μπορούν να δώσουν επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Το θέμα του καιρού έθιξε από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Ζήσης Πεσλής, λέγοντας πως σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν , τονίζοντας πως τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ανταποκρίνονται στη Νότιο Ελλάδα και όχι στη βόρεια.

Και ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως θα λειτουργήσει η εστίαση και επεσήμανε ότι οι καταστηματάρχες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κόσμου και του προσωπικού, ενώ τόνισε πως ακόμη δεν ξέρουν τι επιπλέον χώροι θα σωθούν στους καταστηματάρχες από το δήμο Κοζάνης.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Θωμάς Νικολαΐδης τόνισε πως στόχος πλέον είναι το «πέρασμα στην κανονικότητα» και να μπει όλη η οικονομία σε σωστή πορεία, τονίζοντας πως ο κλάδος της εστίασης υπέφερε και πρέπει να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

«Είμαστε αισιόδοξοι, περιμένουμε όλο τον κόσμο. Τηρούμε όλες τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΦΕΤ. Θεωρούμε ότι οι καταναλωτές είναι ασφαλείς στα καταστήματά μας», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των καταστημάτων εστίασης της Κοζάνης Αλέκος Βουτηρής, ζητώντας από τον κόσμο να τους εμπιστευθεί.

Επίσης, τόνισε πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ο κόσμος είναι χαρούμενος, αλλά ωστόσο ο καιρός δεν βοήθησε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση και κάποιων τραπεζιών και στον εσωτερικό χώρο, με βάση συγκεκριμένο τύπο.

Σε ό,τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν από το δήμο, μιας και μέχρι τη Δευτέρα δεν υπήρξε ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να γίνει. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ΦΠΑ στα καταστήματα, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, λέγοντας πως είναι στο χέρι του επιχειρηματία για το τι θα κάνει, θέτοντας την παράμετρο αύξησης του ΦΠΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είμαι αισιόδοξος και ελπίζω για επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν δόθηκαν δάνειο, 9 στους 10 συναδέλφους δεν πήραν ούτε τα 800 ευρώ λόγω δυσλειτουργιών», κατέληξε, λέγοντας πως οι επιχειρηματίες θα κάνουν τη δουλειά τους.

Ζήσης Πιτσιάβας – Bάσω Σάφη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team