Αρχική > Uncategorized > 2ο Συμπόσιο για τη γενοκτονία τον Μάρτη από το Σύλλογο Μικρασιατών
None

2ο Συμπόσιο για τη γενοκτονία τον Μάρτη από το Σύλλογο Μικρασιατών

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤη διοργάνωση 2ου συμποσίου για τη γενοκτονία με τίτλο «Η γενοκτονία των Ελλήνων: Από τη σιωπή και την άρνηση στη διεκδίκηση και την αναγνώριση», διοργανώνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Θράκης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Στεργιούλης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου στις 23 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ότι το 2011 είναι χρονιά ορόσημο για το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας καθώς συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια ζωής, γενέθλια τα οποία θα γιορταστούν με πανηγυρικές εκδηλώσεις με κορυφαία το αναβληθέν 2ο συμπόσιο για τη γενοκτονία που επρόκειτο να διοργανωθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Στόχος του συμποσίου αυτού είπε, είναι να διεκδικήσει όλος ο ελληνισμός ενωμένος την αναγνώριση της γενοκτονίας, καθώς είναι κοινή και αδιαίρετη.
Για το σκοπό αυτό ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με πανεπιστημιακούς και στελέχη προσφυγικών σωματείων, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της περιφέρειας, του δήμο και της ΔΕΗ ΑΕ για τη χρηματοδότηση της διοργάνωση αυτής.
Τα γενέθλια του συλλόγου θα γιορταστούν και μένα προσκύνημα στις πατρίδες των Μικρασιατών το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 30 Απριλίου έως 8 Μαΐου.
Ζήτησε επίσης τη συνδρομή για την ολοκλήρωση του Μουσείου των Μικρασιατών και της βιβλιοθήκης και ανακοίνωσε ότι στις εκδηλώσεις θεσμό των Ιωνίων που διοργανώνει ο σύλλογος κάθε Αύγουστο θα βραβευθούν όλα τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.
Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύλλογος τη χρονιά που πέρασε με στόχο τη διατήρηση και την προβολή του πολιτισμού της Μικράς Ασίας και στις δραστηριότητες των τμημάτων του συλλόγου, κάνοντας ειδική αναφορά στην ίδρυση της βιβλιοθήκης του συλλόγου η οποία διαθέτει αξιόλογο αριθμό βιβλίων αναφορικά με την ιστορία του Μικρασιατικού ελληνισμού, καθώς και στην έκδοση του βιβλίου μαγειρικής με Μικρασιάτικες συνταγές που επιμελήθηκε το μέλος του συλλόγου Φωτεινή Πέκου.
Το έργο του συλλόγου εκθείασαν στους χαιρετισμούς τους η δήμαρχος Εορδαίας, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων που έλαβαν το λόγο, οι οποίοι συγχάρηκαν τα παιδιά του συλλόγου που τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παρουσίαση τραγουδιών από τη χορωδία του συλλόγου και παρουσίαση μικρασιάτικων χορών από τα παιδικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Ρ.Β.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...