Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > 2η Μουσική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

2η Μουσική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


5

Στα πλαίσια των δράσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας του Future Library την Παρασκευή 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 2η Μουσική συνάντηση με τη Δώρα Τανή Καθηγήτρια Μουσικής-Μουσικοπαιδαγωγός.
Τα παιδιά γνωρίσανε τις νότες, κατασκευάσανε τα δικά τους μουσικά όργανα με διάφορα υλικά. Μέσα από εικόνες και ακούγοντας ηχογραφημένα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, τις ομάδες των οργάνων και τον τρόπο παραγωγής του ήχου τους. Συνέχισαν με παιχνίδια μνήμης, συγκέντρωσης, παρατηρητικότητας και κίνησης.

6

4
Την Δευτέρα 28 Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος της μουσικής. Τα παιδιά πειραματίστηκαν με το τονικό ύψος τόσο με τη φωνή τους όσο και με τα όργανα. Μάθανε ένα τραγούδι στο οποίο συνοδεύανε με τα όργανα του Orff , φτιάξανε μια μικρή ορχήστρα αποτελούμενη από τέσσερις διαφορετικές ομάδες όπου η κάθε μια είχε το δικό της μοτίβο.
Τέλος μέσα από τις μουσικές δράσεις όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής. Τους δόθηκε το έναυσμα να ανακαλύψουν μουσικές πτυχές του εαυτού τους, και ποιος ξέρει ίσως κάποια από αυτά να συνεχίσουν στο μαγικό κόσμο της μουσικής.

2 1

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team