Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η ακολουθία των χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του στρατοπέδου Κοζάνης
?

Η ακολουθία των χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του στρατοπέδου Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Με αγάπη και ευλάβεια οι Χριστιανοί παρακολουθούν τους χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχίζονται μέχρι το ΠΑΣΧΑ.

Την μεγάλη Τεσσαρακοστή κάθε Παρασκευή βράδυ, οι ορθόδοξοι χριστιανοί κατακλύζουν τους Ι. Ναούς για να ακούσουν τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Έτσι λοιπόν και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Στρατοπέδου Κοζάνης η πρώτη Παρασκευή των χαιρετισμών ήταν διαφορετική, με τον υπεύθυνο Στρατιωτικό Ιερέα π. Αθανάσιο Βλαχοδήμο και τους δύο Ιεροψάλτες, να δημιουργούν ένα ιδιαίτερο Ιερό Περιβάλλον, όπου μέσα στην κατάνυξη και στη μοσχοβολιά του λιβανιού δονούνται οι ψυχές και πλημμυρίζει η εκκλησία με ψαλμωδίες και με τα ασύγκριτα «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ» και τα «ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ».

Τους πρώτους χαιρετισμούς, παρακολούθησε και ο μέχρι πρότεινος  διοικητής της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (πρώην Α΄Σώμα Στρατού) Προκόπης Καρατζέτσος, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου και δέχθηκε τις ευχές του πατρός Αθανασίου και των παρισταμένων.

Το γραφικό εκκλησάκι του Στρατοπέδου λειτουργεί κανονικά τις Κυριακές και τις γιορτές και συγκεντρώνει πολύ κόσμο από τη γύρω περιοχή.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου